Novi člani Primorskega tehnološkega parka prejeli pol milijona nepovratnih sredstev

Novi člani Primorskega tehnološkega parka prejeli pol milijona nepovratnih sredstev

Novi člani Primorskega tehnološkega parka prejeli pol milijona nepovratnih sredstev

12. 06. 2009

V sredo, 10.junija, je potekal sestanek rednih članov Primorskega tehnološkega parka.

V sredo, 10.junija, je potekal sestanek rednih članov Primorskega tehnološkega parka. Uprava je članom predstavila vizijo tehnološkega parka, nov Pravilnik o članstvu ter Program dela. Dogovorili so se za oživitev Sveta podjetnikov, ki bo upravo parka usmerjal predvsem pri oblikovanju za člane prilagojenih storitev. Uprava je ob tej priložnosti novim rednim članom, ki so uspešno kandidirali za več kot 0,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, čestitala. 

Marca letos je Primorski tehnološki park sprejel 19 novih članov. Uprava tehnološkega parka je z novimi člani organizirala spoznavni sestanek že aprila, na katerem je novincem predstavila pravila članstva in bivanja v poslovni stavbi Primorskega tehnološkega parka. V sredo pa so se na sestanku srečali vsi člani. Gre za redni sestanek na katerem si uprava in podjetniki izmenjajo informacije, mnenja in predloge z namenom, da bi park čim bolje služil svojemu poslanstvu. To je nastanek, delovanje in rast tehnološko najzahtevnejših podjetij, ki imajo visok tržni potencial.

Direktor je poudaril, da je v letu 2008 skupaj 40 rednih članov ustvarilo 18 novih izdelkov in storitev ter 45 novih visoko-tehnoloških delovnih mest. Tehnološki park je letos kar 18 novim članom pomagal kandidirati na razpisu, ki jih Slovenski podjetniški sklad dodeljuje za zagon novih podjetij in so namenjena samo članom tehnoloških parkov in inkubatorjev. Člani so se skupaj potegovali za pridobitev kar 1,2 milijona evrov nepovratnih sredstev. Kljub temu, da so bile vse prijave inovativne in razvojno usmerjene ter kakovostno pripravljene, jih je zaradi omejene višine razpoložljivih sredstev dejansko uspelo le osem, ki bodo v naslednjih treh letih od sklada prejeli skupaj več kot 0,5 milijona evrov nepovratnih sredstev. Z odobrenimi sredstvi bodo člani Primorskega tehnološkega parka pokrili stroške za nabavo opreme, plače razvojnega kadra ter storitve zunanjih izvajalcev, ki jih bodo potrebovali za razvoj svoje podjetniške ideje.

Podoben razpis, na katerem ima član tehnološkega parka ali inkubatorja, katerega podjetje ni starejše od 12 mesecev, možnost pridobiti do 70.000 evrov nepovratnih sredstev v treh letih, se pričakuje tudi v začetku naslednjega leta. Z namenom, da bi se nova podjetja, lahko prijavila na omenjeni razpis, ostaja razpis za nabor članov Primorskega tehnološkega parka odprt še do 1. oktobra. Kandidati, ki bodo oddali vlogo do navedenega dne in bodo v postopku uspešni, se bodo ob izpolnjevanju pogojev lahko naslednje leto prijavili za nepovratna državna sredstva. Zaposleni v parku bodo vsakemu, ki bo zainteresiran razložili kdo in kako lahko postane član ter ga seznanili s članstvom, storitvami in ostalimi ugodnostmi za člane.

Več informacij o sestanku rednih članov lahko preberete v celotnem sporočilu za javnost.

Sporočilo_za_javnost_100609.pdf

 

Vir: Primorski tehnološki park

Nazaj