Nov Portal za delodajalce

Nov Portal za delodajalce

Nov Portal za delodajalce

01. 12. 2014

Zavod RS za zaposlovanje je vzpostavil nov Portal za delodajalce, kjer na enem mestu nudi vse storitve za delodajalce.

Večinoma brezpapirno sodelovanje

Zavod RS za zaposlovanje je vzpostavil nov Portal za delodajalce: http://www.zadelodajalce.si/, kjer na enem mestu nudi vse storitve za delodajalce.

Vsem dosedanjim elektronskim storitvam za delodajalce so dodali povezavo na njihovo spletno stran - na informacije, aktualne samo za delodajalce.

Novost je tudi to, da bodo delodajalci poslej imeli celovit pregled nad vsem dosedanjim sodelovanjem z Zavodom (npr. koliko delavcev so iskali, katere ukrepe so koristili, koliko sredstev so pridobili ali so zaposlovali tujce ipd.).

Uporabniki se lahko v nov portal prijavijo s starim uporabniškim imenom (svojim elektronskim naslovom) in geslom oz. z digitalnim potrdilom. Tudi če boste dostopali do starih e-storitev, boste samodejno preusmerjeni na nov portal.

V nadaljnjem razvoju portala želijo tudi omogočiti, da bi večina storitev potekala elektronsko: od oddaje vlog, podpisovanja pogodb, oddaje zahtevkov in končnih poročil za vse programe zaposlovanja – to pomeni večinoma brezpapirno poslovanje z delodajalci.

Prenovili bodo tudi aplikaciji iskanje med iskalci zaposlitve in vnos objave potrebe po delavcih ter se tako še bolj približali delodajalcem, saj že sedaj delodajalci 80 % prostih delovnih mest sporočajo prek elektronskih storitev ter si povprečno mesečno ogledajo 1.800 profilov iskalcev zaposlitve.

Načrtujejo, da bo večina novih aktivnosti izpeljana do konca leta 2015.

Vabljeni k ogledu: http://www.zadelodajalce.si/.

Nazaj