Naloge s področja turizma bo izvajala novoustanovljena javna agencija

Naloge s področja turizma bo izvajala novoustanovljena javna agencija

Naloge s področja turizma bo izvajala novoustanovljena javna agencija

05. 02. 2015

Razlogov za ustanovitev javne agencije, pristojne za področje turizma, je več. Ključni so tisti, ki prinašajo novo, »dodano« vrednost podpore razvoju slovenskemu turizmu, ki jih doslej v okviru skupne javne agencije ni bilo mogoče zadovoljivo izvajati.

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 29. 1. 2015, www.mgrt.gov.si

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na spletni strani objavilo, da je Vlada RS v četrtek, 29. 1. 2015, na redni seji podprla predlog za spremembo Zakona o spremembi Zakona o spodbujanju tujih neposrednih investicij in internacionalizacije podjetij, s katerim se bo naloge s področja turizma, ki obsegajo načrtovanje in izvajanje trženja celovite turistične ponudbe Slovenije na domačem in tujih trgih in ki jih zdaj opravlja Javna agencija za področja turizma, tujih investicij, tehnološkega razvoja, razvoja podjetništva in internacionalizacije (SPIRIT Slovenija), izvajala novoustanovljena javna agencija, pristojna za trženje in promocijo turizma.

Razlogov za ustanovitev javne agencije, pristojne za področje turizma, je več. Ključni so tisti, ki prinašajo novo, »dodano« vrednost podpore razvoju slovenskemu turizmu, ki jih doslej v okviru skupne javne agencije ni bilo mogoče zadovoljivo izvajati, so pa izrazito vezani na razvoj celotnega področja. Javna agencija se ustanovi z namenom, da bo opravljala posamezne naloge, ki jih glede na njihovo naravo ni mogoče opravljati v okviru resornega ministrstva.

Več o tem si lahko preberete tukaj.

Nazaj