Nagrajena inovacija s 6. SFI žanje uspehe

Nagrajena inovacija s 6. SFI žanje uspehe

Nagrajena inovacija s 6. SFI žanje uspehe

22. 05. 2012

Inovativni koncept wFoil in prototip plovila wFoil18 Albatross je na Internautici 2012 prejelo nagrado Navtični projekt leta 2012.

Inovativni koncept wFoil in prototip plovila wFoil18 Albatross na Internautici 2012 prejelo nagrado Navtični projekt leta 2012

Inovacija, ki je lani na 6. Slovenskem forumu inovacij v organizaciji Javne agencije Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) prejela bronasto priznanje, je žela uspehe tudi na Internautici 2012.

wFoil Group je za inovativni koncept wFoil in prototip wFoil18 Albatross na 17. Mednarodni razstavi navtike v Portorožu dobil priznanje Navtični projekt leta 2012.

Omenjena inovacija je lani na 6. Slovenskem forumu inovacij prejela bronasto priznanje uporabe odličnosti ustvarjalnih industrij. Tomaž Zore, oče koncepta wFoil in Albatrossa, je pojasnil, da ima danes Slovenija tretji moderni koncept postavitve hidro foilov, ki so ga nekateri že kopirali, kar kaže na to, da gre za koncept, ki ima veliko prednosti pred ostalimi znanimi svetovnimi koncepti postavitve hidro foilov. Poleg tega je napovedal, da ima Slovenija s tem inovativnim konceptom priložnost postaviti svetovni rekord v hitrostnem jadranju, a le, če bomo združili znanje in izkušnje ter si zaupali. wFoil Group je v slabem letu, odkar so se pojavili v javnosti, prejela že tri priznanja, poleg tokratnega tudi bronasto priznanje na 6. Slovenskem forumu inovacij, časnik Finance pa jih je letos uvrstil med 10 naj podjetniških idej v Sloveniji.

JAPTI je lani na 6. Slovenskem forumu inovacij zabeležil rekordno število prijavljenih inovacij, med njimi tudi takšne, kot je koncept wFoil, ki predstavljajo novost celo na svetovni ravni. Osrednja nacionalna predstavitev podjetniških inovacij, izumov, novih tehnoloških in drugih rešitev ter inovativnih podjetij tako tudi v praksi dokazuje, da Sloveniji resnično ne primanjkuje ustvarjalnega in inovativnega potenciala.

Nazaj