Nagrade za energetsko učinkovita podjetja

Nagrade za energetsko učinkovita podjetja

Nagrade za energetsko učinkovita podjetja

31. 01. 2011

Natečaj za nagrade za najbolj energetsko učinkovite projekte in podjetja oziroma ustanove.

Ministrstvo za gospodarstvo in časnik Finance sta tudi letos razpisala natečaj za nagrade za najbolj energetsko učinkovite projekte in podjetja oziroma ustanove. Podjetja se lahko prijavijo do 7. marca, nagrade v štirih kategorijah pa bodo podelili aprila na dnevih energetikov v Portorožu.

Namen nagrad je opozoriti vodstva podjetij in ustanov na področje stroškov za energijo in spodbuditi njihova prizadevanja za povečanje energetske učinkovitosti in večje uporabe obnovljivih virov energije.

Povečevanje učinkovite rabe energije in uporabe obnovljivih virov energije je ena prioritet ne samo slovenskega, ampak tudi svetovnega gospodarstva.

Natečaj spada med ukrepe ministrstva, ki so namenjeni osveščanju podjetij in prebivalstva.

Podelili bodo nagrade - po 2000 evrov - za energetsko učinkovito malo podjetje oz. ustanovo in za energetsko učinkovito veliko podjetje, energetsko učinkovit projekt in za projekt uporabe obnovljivih virov energije.

Pri malih podjetjih in ustanovah bodo ocenjevali vzpostavitev sistema ravnanja z energijo in preglednost porabe in oskrbe ter organizacijske in investicijske ukrepe, pri velikih pa bodo ob teh vidikih ocenjevali tudi umestitev rabe energije v upravljanje podjetja. Projekte bodo ocenili glede na inovativnost, energetske učinke in vpliv na okolje, donosnost, možnost ponovitve in možnost spremljanja učinkov.

Dodatne informacije: Več informacij najdete tukaj.

Elektronski dokumenti:

Nazaj