Mobilnost podjetnikov

Mobilnost podjetnikov

Mobilnost podjetnikov

02. 11. 2012

Erasmus za mlade podjetnike - v programu je sodelovalo več kot 2.600 podjetnikov, 1.300 jih je izkoristilo možnost izmenjave in pridobilo nova znanja, izkušnje in ideje.

Evropski denar

Več kot 2.600 podjetnikov je sodelovalo v programu Erasmus za mlade podjetnike, 1.300 jih je izkoristilo možnost izmenjave in pridobilo nova znanja, izkušnje in ideje.

Slovesnost ob podelitvi podjetniških nagrad Erasmus 2012 je bila odlična priložnost za zaznamovanje pomembnega mejnika v programu Erasmus za mlade podjetnike. Nagrada je ena izmed glavnih aktivnosti tega programa ter ponuja podporo malim in srednjim podjetjem. Ima pomembno vlogo pri spodbujanju izmenjave znanja med podjetniki.

Vsako leto so v okviru programa Erasmus za mlade podjetnike nagrajene uspešne podjetniške zgodbe, ki so se razvile s pomočjo tega programa. Naraščajoče število udeležencev, ki sodelujejo v tekmovanju, kaže na pomen programa, ki ga je ta dosegel s povezovanjem mladih podjetnikov z že uveljavljenimi in izkušenimi podjetniki. Značilnost teh izmenjav je vzajemna korist z izmenjavo izkušenj in znanj.

Z Erasmusom se spodbuja iskanje morebitnih partnerjev ter izvoz storitev in blaga zunaj EU. Še vedno je namreč zelo malo malih in srednjih podjetij, ki svoje izdelke in storitve ponujajo na trgu zunaj EU.

Nazaj