Mladi podjetnik leta 2011 je Admir Latić

Mladi podjetnik leta 2011 je Admir Latić

Mladi podjetnik leta 2011 je Admir Latić

20. 06. 2011

Med petimi kandidati je komisijo najbolj prepričal Admir Latič, sedaj 27 letni mladi podjetnik, ki ima za seboj zanimivo podjetniško pot začeto pri svojem 23 letu.

V sredo 15.6.2011 je v Tehnološkem parku Ljubljana prvič potekal izbor mladega podjetnika leta. Strokovna komisija je odločila, da je mladi podjetnik leta 2011 postal Admir Latić iz podjetja Endom.

Zavod mladi podjetnik je v Tehnološkem parku prvič razglasil zmagovalca zbora za mladega podjetnika leta. Med 49 prijavljenimi kandidati je strokovna komisija izbrala 5 finalistov, ki so s svojo dosedanjo podjetniško potjo prepričali strokovno komisijo.

Med petimi kandidati je komisijo najbolj prepričal Admir Latič, sedaj 27 letni mladi podjetnik, ki ima za seboj zanimivo podjetniško pot začeto pri svojem 23 letu. Podjetje se ukvarja z energetsko prenovo objektov.

Podjetje je vzpostavil s pomočjo sredstev, ki jih je privarčeval sam, v pomoč pa so mu bili tudi starši. Prepričal jih je namreč, da prodajo družinsko stanovanje, on pa bo s pomočjo teh sredstev napravil večstanovanjsko hišo. Admir je dodatna sredstva pridobil tudi s pomočjo vnaprej dogovorjenega zadolževanja pri dobaviteljih (odložena plačila). Tveganje se je izplačalo, podjetje Endom dosega zavidljivo rast prihodkov, hkrati pa v podjetju razmišljajo tudi o širitvi v tujino.

Več o tem

Nazaj