Med finalisti izbora Najpodjetniška ideja kar polovica podjetij iz inovativnega okolja JAPTI

Med finalisti izbora Najpodjetniška ideja kar polovica podjetij iz inovativnega okolja JAPTI

Med finalisti izbora Najpodjetniška ideja kar polovica podjetij iz inovativnega okolja JAPTI

09. 04. 2009

Pri Časniku Finance so zaključili zbiranje idej za tekmovanje Najpodjetniška ideja 2008/09, ki letos poteka že šesto leto. Zbiranje obetavnih podjetniških idej se je končalo z izborom desetih finalistov, med katerimi kar 4 podjetja prihaja iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki je del inovativnega okolja, sofinanciranega s strani JAPTI.

Pri Časniku Finance so zaključili zbiranje idej za tekmovanje Najpodjetniška ideja 2008/09, ki letos poteka že šesto leto. Zbiranje  obetavnih podjetniških idej se je končalo z izborom desetih finalistov, med katerimi kar 4 podjetja prihaja iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki je del inovativnega okolja, sofinanciranega s strani JAPTI.

Podjetje Red Orbit je prvo slovensko podjetje, specializirano za iskalno trženje. Andraž Štalec iz podjetja Red Orbit: »Za naše podjetje bi zmaga na natečaju gotovo pomenila večje možnosti za pridobitev primernega investitorja ali strateškega partnerja. Do zdaj se je podjetje financiralo samo in prek Slovenskega podjetniškega sklada.«

Podjetje Optilab d.o.o. se je v finale uvrstilo z razvojem pametne rešite za odkrivanje zavarovalniških goljufij. Aplikacija Admiral lahko odkrije goljufijo in prepreči, da bi zavarovalnica izplačala neupravičeno škodo, ali pa pomaga zavarovalnici pozneje odkriti zlorabo in ukrepati.

Podjetje Energen d.o.o. se bo za nagrado potegoval s storitvami proizvodnje in porabe energije na okolju prijazen način z  optimalnimi stroški. Podjetje za hitrejšo rast išče strateškega partnerja in pričakuje preboj s storitvijo EnerSAVE v malem gospodarstvu.

Podjetje Intera d.o.o. je finale natečaja doseglo z razvojem spletni orodji Intrix CRM in Intrix Project. Prvo orodje je namenjeno upravljanju odnosov s kupci, drugo pa vodenju projektov. Obe lahko prilagodijo posebnim potrebam in velikosti naročnika. Cenovno konkurenčni so z oddajanjem spletnih orodij v najem, kar naročnikom omogoča hitro implementacijo in optimalni nadzor stroškov.

Predvidoma 20. aprila se bo začelo spletno glasovanje za predlagane finaliste, na katerem bodo sodelovali bralci Financ in obiskovalci spletne strani Finance.si. Za izbor svojega favorita imate čas do 8. maja, ko bo konec glasovanja. Do sredine maja bodo na podlagi glasovanja in uredniške presoje izbrani trije zmagovalci Najpodjetniške ideje 2009. Svečana razglasitev zmagovalcev bo 25. maja v Grand hotelu Union.

Več o tekmovanju in finalistih najdete tukaj.

Nazaj