Kmalu nov razpis NLB za brezplačni najem poslovnih prostorov

Kmalu nov razpis NLB za brezplačni najem poslovnih prostorov

Kmalu nov razpis NLB za brezplačni najem poslovnih prostorov

08. 12. 2014

Naslednje ponudbe za brezplačen najem prostorov bodo po načrtih objavili v prvih mesecih prihodnjega leta.

NLB z brezplačno oddajo prostorov podpira podjetništvo.

NLB je za brezplačni najem njenih prostorov v izpraznjenih poslovnih enotah, ki ga je objavila sredi septembra, prejela 36 ponudb.

Prostore v Ljubljani, Murski Soboti, Mariboru, Trzinu in Kamniku bo brezplačno oddala predstavnikom podpornega okolja malemu gospodarstvu in malim podjetnikom za izvajanje njihove osnovne dejavnosti.

Največ ali 20 ponudb so v banki prejeli za poslovne prostore na Dunajski cesti v Ljubljani. Med njimi so izbrali konzorcij ponudnikov z različnimi večinoma podjetniškimi programi, katerega nosilec je Javni zavod Cene Štupar.

V Mariboru bo poslovne prostore na Železnikovi zasedel Štajerski tehnološki park, v Murski Soboti družba za informacijsko-komunikacijsko svetovanje Jose Antonio Morales Caceres, v Trzinu pa hiša nepremičnin Gekos.

Za prostore v Kamniku postopek izbire še ni povsem končan, izbor bo NLB ponovila najverjetneje januarja prihodnje leto. Gre namreč za precej velike prostore in nobeden od sedanjih ponudnikov nima vsebine, s katero bi lahko pokril celotno površino.

V banki načrtujejo, da bodo tovrstne aktivnosti nadaljevali. Naslednje ponudbe za brezplačen najem prostorov bodo po načrtih objavili v prvih mesecih prihodnjega leta.

Brezplačni najem poslovnih prostorov je prvi korak k sooblikovanju podpornega okolje za rast in razvoj malega gospodarstva. V NLB namreč načrtujejo vzpostavitev NLB Centra za inovativno podjetništvo z namenom prisluhniti potrebam startup podjetij ter socialnega podjetništva.

Za center so zaenkrat našli sedež in vodjo, ki bo začel delati predvidoma do konca leta. V začetku naslednjega leta bodo šli v podpis pisma o nameri za sodelovanje z vsemi zainteresiranimi partnerji.

Center bo v prvi fazi izvajal različne dogodke, izobraževanja in delavnice.

Nazaj