JAPTI vabi na brezplačna seminarja v okviru 1. Evropskega tedna podjetništva

JAPTI vabi na brezplačna seminarja v okviru 1. Evropskega tedna podjetništva

JAPTI vabi na brezplačna seminarja v okviru 1. Evropskega tedna podjetništva

24. 04. 2009

JAPTI v okviru iniciative 1. Evropski teden podjetništva organizira brezplačna seminarja s področja podjetništva in internacionalizacije. Gre za kombinirana seminarja z okroglo mizo, ki bosta organizirana v prostorih Austria Trend Hotela v sredo 6. maja in četrtek 7. maja 2009.

 

"Mala podjetja, velike ideje" 

6. maja se v 33 državah Evrope pričenja 1. Evropski teden podjetništva. JAPTI ta dan organizira delavnico »Od želje do podjetja«, ki bo uvod v številna podjetnikom zanimiva dogajanja z dnevi odprtih vrat, delavnicami, razstavami, posveti,... Za prvo delavnico 6. maja smo začrtali uporabne vsebine za začetnike in izkušene podjetnike. Pri tem nam bodo pomagali podjetniška svetovalka,  predstavniki državnih institucij ter strokovnjak s področja dizajna. Ker mladi predstavljajo novo generacijo podjetnikov, ki si je začrtala svoj podjetniški stil, smo veseli, da o tem spregovorimo z njimi na okrogli mizi, ki bo za večino vrhunec tega dne.

Več informacij v programu...

7. maja bo namenjen podjetnikom, ki se odločajo za širitev svoje dejavnosti ali proizvodnje na tuje trge. Na seminarju "S trebuhom za kruhom" bomo spregovorili o skrbi za globalno zaščito intelektualne lastnine, Slovenijo pogledali z logističnega geostrateškega vidika, kako današnja gospodarska situacija vpliva na odločitve podjetnikov ter prikazali, kateri javni mehanizmi za internacionalizacijo so na voljo. Piko na i pa bo dogodku dodal g. Boscarol, ki bo obelodanil nov pristop prodora na tuje trge, ki ga je zavzelo podjetje Pipistrel d.o.o. Ajdovščina.

 Več informacij v programu...

Seminarja sta za udeležence brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava (do 4. maja).

JAPTI kot koordinator tedna v Sloveniji, skupaj s partnerji in podpornim okoljem za podjetništvo skrbi, da bo v tednu od 6. do 14. maja, čim več raznolikih regionalnih podjetniških dogodkov. Takšen je tudi namen tedna, da se zgodijo lokalne zgodbe tako, da jih povedo podjetniki. Za podroben ogled teh dogodkov klikni tukaj.

 

»Stopite v svet podjetništva pripravljeni. Veselimo se srečanja z vami!«

Nazaj