ITM 2022 - Vabilo k udeležbi v izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja

ITM 2022 - Vabilo k udeležbi v izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja

ITM 2022 - Vabilo k udeležbi v izobraževalnem programu Vodenje izvoznega poslovanja

21. 01. 2022

SPIRIT Slovenija, javna agencija v letu 2022 nadaljuje s petnajsto generacijo izobraževanja Vodenje za izvozno poslovanje - International Trade Management, ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

Vir in informacije: Izvozno okno, 10. 1. 2022, www.izvoznookno.si

SPIRIT Slovenija, javna agencija v letu 2022 nadaljuje s petnajsto generacijo izobraževanja Vodenje za izvozno poslovanje - International Trade Management, ki ga izvajamo v sodelovanju z ITM Worldwide Foundation.

K udeležbi v programu vabimo zaposlene v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki želijo na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge. Do danes se je programa ITM udeležilo več kot 190 podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala izjemno zadovoljstvo.

Udeleženci programa ITM pridobijo:

 • izvozni načrt in individualno svetovanje pri njegovi pripravi,
 • prodajno predstavitev,
 • praktično znanje iz ključnih področij mednarodnega poslovanja,
 • informacije o novostih in trendih pri oblikovanju izvoznih aktivnosti,
 • večjo samozavest na področju poslovnega komuniciranja v tujem jeziku,
 • možnosti za strokovno rast,      
 • nova poslovna poznanstva,       
 • mednarodno priznano diplomo IATTO (International Association of Trade Training Organisations).

Predstavitev programa 

Program ITM poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Izpeljan je v obliki serije delavnic 'Passport2Export' ter petih mednarodnih seminarjev z mednarodno uveljavljenimi tujimi strokovnjaki in svetovalci.

V okviru delavnic Passport2Export udeleženci analizirajo trenutno strategijo in vizijo svojega podjetja ter motive za izvoz, opredelijo izvozne izdelke oziroma storitve, kupce, potencialne trge, oblike vstopa na izbrane tuje trge, potrebne aktivnosti, digitalizacija poslovanja  in finančna sredstva in na tej podlagi pripravijo podroben izvozni načrt, ki mu dodajo še prodajno predstavitev podjetja, pripravljeno po trenutnih svetovnih smernicah. Kombinacija obeh je odlična podlaga za dobro premišljen in učinkovit nastop podjetja na tujih trgih.

Individualni pristop, ki ga omogoča velikost skupine, dodatno okrepimo z individualnimi konzultacijami in skupinskimi delavnicami s svetovalcema, na katerih se udeleženci osredotočijo zgolj na primer svojega podjetja.

Na mednarodnih seminarjih udeleženci pridobijo znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja s poudarkom na raziskovanju trgov, mednarodnih tržnih strategijah, kulturi v podjetju in medkulturnih razlikah, vpeljavi sprememb v podjetja ter prodajnih in pogajalskih veščinah.

Svoje znanje, izkušnje in nasvete z udeleženci bodo v programu ITM 2022 delili mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci:

 • Jean Sutton, strokovnjakinja na področju raziskav trga in lastnica podjetja za tržne raziskave s sedežem v Londonu,
 • dr. Fons Trompenaars, svetovno priznani strokovnjak na področju medkulturnih razlik, leta 2017 uvrščen v 'Thinkers50 Hall of Fame' med 7 najvplivnejših oseb na področju razvoja svetovnega managementa,
 • dr. Albert. A. Anghern, večkrat nagrajeni avtor izobraževalnih aplikacij na področju uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja,
 • dr. Waldemar Pförtsch, nemški profesor, svetovalec in avtor številnih priročnikov s področja mednarodnih trženjskih strategij ter B2B marketinga,
 • Jos Velthuis, mednarodno priznani nizozemski trener prodajnih in pogajalskih veščin,
 • Markus Jonsson inMartina Vazzoler, strokovnjaka in svetovalca za internacionalizacijo podjetij.

Kljub pandemiji COVID-19 in ukrepom za zajezitev širjenja okužb želimo tudi letos podjetjem v sklopu izobraževalnega programa ponuditi praktično znanje na področju mednarodnega poslovanja. Seminarji, delavnice bodo potekali v živo na lokaciji v Ljubljani in na Švedskem (po programu).

Udeleženci bodo tako v skladu z aktualnimi vladnimi ukrepi morali izkazovati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) ob udeležbi posameznega seminarja oziroma delavnice v živo. Individualna srečanja in skupinske delavnice pa bodo potekale preko spleta.

Časovnica programa

Program ITM 2022 bo potekal od marca do novembra 2022 v skupnem obsegu 21 dni.

Prijave

Prijavite se lahko najkasneje do ponedeljka, 7. februarja 2022.

Dodatne informacije in prijave

Nazaj