Inovativno slovensko podjetje med najboljšimi v Evropi

Inovativno slovensko podjetje med najboljšimi v Evropi

Inovativno slovensko podjetje med najboljšimi v Evropi

05. 01. 2009

Na evropsko srečanje najperspektivnejših podjetij European Venture Summit (EVS) v Düsseldorfu se je uvrstilo inovativno podjetje Intera, nagrajenec Slovenskega foruma inovacij.

Na evropsko srečanje najperspektivnejših podjetij European Venture Summit (EVS) se je uvrstilo inovativno podjetje Intera, nagrajenec Slovenskega foruma inovacij.

Intera, ki je bila v okviru 2. Slovenskega foruma inovacij izbrana med 10 najinovativnejših slovenskih podjetij, se je uvrstila na evropsko srečanje najperspektivnejših podjetij European Venture Summit (EVS), ki je bilo 1. in 2. decembra v nemškem  Düsseldorfu (http://www.e-unlimited.com/events/p200245/selectedcie.asp).

Organizatorja Slovenskega foruma inovacij sta Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) ter Ministrstvo za gospodarstvo. Izvajalec je Inštitut Hevreka! v sodelovanju z IRP Inštitutom za raziskovanje podjetništva in Centrom za raziskovanje novih tehnologij - CNT.

European Venture Summit, ki ga organizira bruseljski Europe Unlimited, je eden večjih evropskih poslovnih dogodkov, kjer se najambicioznejša visokotehnološka podjetja iz vse Evrope predstavijo potencialnim partnerjem in investitorjem. Sodelujejo lahko samo najodličnejša podjetja, ki se jim uspe prebiti skozi številna sita celoletnega selekcijskega postopka. William Stevens, direktor Europe Unlimited, poudarja: »Na EVS sodelujejo najbolj nadarjeni podjetniki iz vse Evrope, ki so jih izbrali najboljši evropski poslovni in finančni strokovnjaki. Prepričani smo, da bodo premagali trenutno recesijo v gospodarstvu ter še naprej rasli in uspevali.«

Edina zastopnica Slovenije na srečanju je bila ptujska Intera, ki se ukvarja z razvojem inovativnih na spletu temelječih poslovnih aplikacij. Na srečanju je predstavila proizvod Intrix Platform-as-a-Service. V preteklosti je Intera za ta produkt že prejela priznanja. Poleg priznanja Slovenskega foruma inovacij v organizaciji Ministrstva za gospodarstvo in JAPTI je prejela tudi zlato priznanje Štajerske gospodarske zbornice in bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije. Intera se rada pohvali tudi, da je med prvimi v Sloveniji dobila naziv družini prijaznega podjetja. Poslujejo že šest let in imajo trenutno 11 zaposlenih, nedavno pa so odprli tudi novo poslovno enoto v prostorih Tehnološkega parka Ljubljana - Brdo.

Direktor Davorin Gabrovec je povedal, da je za Intero uvrstitev na EVS pomemben predvsem kot dokaz, da spadajo v sam vrh najbolj potencialnih evropskih podjetij, hkrati pa priložnost za pridobivanje povratnih informacij o strateških usmeritvah podjetja. »Intera je sedaj na stopnji, ko je za nas ekspanzija podjetja edina logična pot. Imamo globalno zanimiv izdelek, izpilili smo poslovni model, imamo izkušeno skupino sodelavcev, a za tako velike korake potrebujemo pomoč strateškega partnerja.«, še dodaja.

Nazaj