Gorenjska gazela je Exoterm IT iz Kranja

Gorenjska gazela je Exoterm IT iz Kranja

Gorenjska gazela je Exoterm IT iz Kranja

05. 10. 2009

Zmagovalec in četrti finalist za zlato gazelo je kranjsko podjetje Exoterm IT.

V novem kongresnem centru hotela Špik v Gozd-Martuljku je bil razglašen že četrti finalist za izbor Slovenske gazele 2009, ki bo 22. oktobra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Po podjetjih Salbatring International (gazela osrednje Slovenije), Finali Trading (primorsko-notranjska gazela) in Lumar IG (dravsko-pomurska gazela) smo sedaj dobili že četrtega finalista za zlato gazelo, to pa je kranjska kemična tovarna Exoterm IT.

Podjetniški navdih so prireditvi že v uvodu pridali govorci - župan Kranjske Gore Jure Žerjav, kot mag. Darja Radič, generalna sekretarka na Ministrstvu za gospodarstvo in mag. Aleksander Bratina, ki je tokrat nadomeščal predsednika uprave časopisne družbe Dnevnik. Vsi so poudarili pomen tako projekta Gazele kot tudi uspešnih podjetniških zgodb, o katerih se v medijih še vse premalo piše. Podjetništvo omogoča gospodarski razvoj, zato mora v Sloveniji postati vrednota in priznanje najbolj uspešnim naj poveča njihov družbeni ugled.

Bojan Veber, Exoterm IT: »Naj se najprej zahvalim časopisni družbi Dnevnik za organizacijo prireditev, ki spodbujajo podjetništvo in pozitivno vplivajo na odnos do podjetništva. Zahvala za prejeto priznanje pa gre seveda celotni ekipi mojih sodelavcev, pa partnerjem, dobaviteljem in kupcem, ki so omogočili našo rast. Zmaga je za nas veliko presenečenje, saj je bila že uvrstitev med najboljše tri priznanje za naše minulo delo. Vsekakor pa je to obveza, da bomo tudi v prihodnje z vsemi sodelovali enako dobro ali celo še boljše. Vesel sem, da tudi širša družba ceni naše napore, to je dodatna spodbuda za nadaljnjo rast. Zahvalil bi se rad tudi ženi, ki me podpira pri mojem podjetniškem razmišljanju in ustvarjanju.« 

Izbor Dolenjsko-posavske gazele se bo odvijal ta četrtek, 8.10.2009, v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah.

Častno pokroviteljstvo sta prevzela Ministrstvo za gospodarstvo in JAPTI, ki bosta tudi v prihodnje v svoji politiki denarnih spodbud dajala prav poseben poudarek inovativnim in prebojnim podjetjem.

Tukaj najdete datume izborov regijskih gazel 2009.

Nazaj