Gazela Primorsko-notranjske regije je podjetje Finali Trading

Gazela Primorsko-notranjske regije je podjetje Finali Trading

Gazela Primorsko-notranjske regije je podjetje Finali Trading

21. 09. 2009

Izbor druge regijske gazele dokazuje, da lahko tudi skrb za čistejše okolje in trajnostni razvoj zagotavljata zanesljivo in strmo gospodarsko rast podjetij, ki so se sposobna hitro, preudarno in z veliko mero odgovornosti do družbe odzivati na spremembe.

Izbor druge regijske gazele dokazuje, da lahko tudi skrb za čistejše okolje in trajnostni razvoj zagotavljata zanesljivo in strmo gospodarsko rast podjetij, ki so se sposobna hitro, preudarno in z veliko mero odgovornosti do družbe odzivati na spremembe. Gazela primorsko-notranjske regije je namreč postalo podjetja Finali Trading, ki je bil nominiranec že lani.

Podjetju, ki se ukvarja predvsem z zbiranjem in predelavo gradbenih odpadkov, opravlja pa tudi rušitvena in zemeljska dela po naročilu tako domačih kot italijanskih podjetij, sta se ob bok postavili podjetji z nekako komplementarnega področja - All G Mont, ki je nišno podjetje za gradnjo energetsko varčnih hiš, ter podjetje SEC, edini proizvajalec najrazličnejših vrst dvigal na območju nekdanje Jugoslavije.

Emil Žrigon, direktor podjetja Finali Trading: »Na prireditvi sem užival in sem z uvrstitvijo med finaliste zelo zadovoljen. Dobro delamo, česar se zavedam tudi brez tega priznanja, naše delo je bilo namreč z uvrstitvijo med nominirance potrjeno in nagrajeno že lani. Priznanje je velika spodbuda za moje sodelavce. Je pa po drugi strani res, da obstaja bojazen, da se bo plačniška disciplina še poslabšala, saj nam že sedaj marsikdo reče, saj si gazela, saj ti dobro gre in ne rabiš našega denarja.  A po naravi sem zelo trmast, delaven in pošten ter se ničesar ne bojim. Glede plačniške nediscipline je pa država tista, ki bi morala najprej pomesti pred lastnim pragom, šele nato lahko pokaže na druge. Najslabši plačniki so velika podjetja in neplačnikom država ne bi smela dovoliti, da se prijavljajo na javne razpise brez poravnanih obveznosti.«

Izbor Dravsko-pomurske gazele se bo odvijal ta četrtek, 24.9.2009, v Hotelu Habakuk v Mariboru.

Častno pokroviteljstvo sta prevzela Ministrstvo za gospodarstvo in JAPTI, ki bosta tudi v prihodnje v svoji politiki denarnih spodbud dajala prav poseben poudarek inovativnim in prebojnim podjetjem.

Tukaj najdete datume izborov regijskih gazel 2009.

Nazaj