Gazela 2012 - znani so kandidati izbora

Gazela 2012 - znani so kandidati izbora

Gazela 2012 - znani so kandidati izbora

27. 08. 2012

Izbor najboljših med hitro rastočimi slovenskimi podjetji Gazela v letu 2012 poteka že 12. leto.

Znani so kandidati izbora najboljših hitro rastočih slovenskih podjetij Gazela 2012, ki poteka pod okriljem Družbe medijskih vsebin Dnevnik, d. d. Izmed kandidatov v vsaki od šestih regij bo metodološka komisija z glasovanjem izbrala najboljša tri podjetja, ki se bodo v septembru in oktobru predstavila na izborih za regijske gazele.

Najboljše med hitro rastočimi - zlato, srebrno in bronasto gazelo - bodo razglasili v četrtek, 25. oktobra 2012 v SNG Opera in balet Ljubljana.

Izbor najboljših med hitro rastočimi slovenskimi podjetji Gazela v letu 2012 poteka že 12. leto. Podjetja se k sodelovanju ne morejo prijaviti, pač pa so povabljena na podlagi javno dostopnih podatkov o poslovanju. Na lestvico 100 najhitreje rastočih v regiji se uvrstijo na podlagi rasti prihodkov od prodaje v petletnem obdobju (za izbora Gazela 2012 so bili torej upoštevani podatki med letoma 2006 in 2011). Tako dobimo lestvico 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji in šest regijskih lestvic s 100 najhitreje rastočimi podjetji v regiji.

Ker so prave gazele naravnane k trajnostni rasti poleg rasti prometa tudi pospešeno zaposlujejo,  v posamezni regiji pa metodološka komisija finaliste izbira tudi glede na druge kazalnike, podjetniško zgodbo, filozofijo podjetja, naravnanost na tuje trge in panogo, v kateri deluje. Verodostojnost izbora temelji na skrbno oblikovani in natančni metodologiji, nad katero bdi metodološka komisija. Izbor najboljših hitro rastočih podjetij Gazela je dvostopenjski. Sprva na šestih regijskih izborih dobimo šest regijskih zmagovalcev, izmed katerih na sklepnem dogodku izberemo najboljše slovensko hitro rastoče podjetje – slovensko gazelo leta.

Regijski kandidati po abecednem vrstnem redu so:

 • za primorsko-notranjsko regijo: Postojnske mesnine, ORO 3 CNC, Arctur, Smarteh, BIA Separations
 • za dolenjsko-posavsko regijo: Evrosad, Rafael, Inotherm, GEN-I, YASKAWA Ristro,
 • za Osrednjo Slovenijo: Mimaja, Vizija računovodstvo, EPROJEKT, Nektar natura,
 • za dravsko-pomursko regijo: Gmt, Pitus, Ocean Orchids, Elektronika Borak,
 • za gorenjsko regijo: Lotrič, Mapro, Protim Ržišnik Perc, Agencija Oskar,
 • za savinjsko-zasavsko regijo Dewesoft, Termo-tehnika, BSH Hišni aparati, Zlatarna Celje.

Datumi izborov regionalnih gazel:

 • 6. 9. 2012 Primorsko-notranjska regija, Nova Gorica, Hotel Perla
 • 13. 9. 2012 Dolenjsko-posavska regija, Dolenjske Toplice, KKC Dol.Toplice
 • 20. 9. 2012 Osrednja Slovenija, Ljubljana, Lutkovno gledališče Ljubljana
 • 27. 9. 2012 Dravsko-pomurska regija, Maribor, Hotel Habakuk
 • 4.10. 2012 Gorenjska regija, Gozd Martuljek, Hotel Špik
 • 11.10. 2012 Savinjsko-zasavska regija, Celje, Celjski dom
 • 25.10. 2012 SLOVENSKA GAZELA, Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana

Tako kot vsako leto bodo tudi letos regijski zmagovalci zastopali regijo na Slovenski gazeli, kjer bodo podeljene zlata, srebrna in bronasta gazela. Letošnja prireditev bo v četrtek, 25. oktobra 2012 v SNG Opera in balet Ljubljana.

Podrobnejše informacije o projektu Gazela 2012 najdete na spletni strani: www.gazela.com, kjer najdete tudi medijsko središče s fotografijami.

 

Častna pokrovitelja Gazele:

 

Nazaj