FDI Award 2013 - Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem

FDI Award 2013 - Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem

FDI Award 2013 - Podelitev nagrad najboljšim tujim investitorjem

15. 11. 2013

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sredo, 13. novembra 2013 v klubu Cankarjevega doma že osmo leto zapored podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sredo, 13. novembra 2013 v klubu Cankarjevega doma že osmo leto zapored podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award.

Med velikimi podjetji je slavil Simobil, družba Akers Valji Ravne je prejela nagrado v kategoriji uspešnih poslovnih rezultatov, v kategoriji novih začetnih investicij je zmagalo podjetje Cecomp, priznanje za dolgoletno prisotnost v Sloveniji pa je dobil Lek.

Strokovna komisija, ki je izbirala prejemnike nagrad Invest Slovenia FDI Award, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot 10 odstotkov kapitala iz tujine, več kot 50 zaposlenih ter dodano vrednost večjo od 35.000 evrov na zaposlenega, dodatni kriterij je bila predvsem visoka bonitetna ocena. V izbor so bila dodana tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012, ki ga izvaja javna agencija SPIRIT Slovenija (prej JAPTI).

Nazaj