Dravsko-pomurska gazela je družinsko podjetje Lumar IG

Dravsko-pomurska gazela je družinsko podjetje Lumar IG

Dravsko-pomurska gazela je družinsko podjetje Lumar IG

28. 09. 2009

Na četrtkovi prireditvi v mariborskem hotelu Habakuk so bila podeljena tretja letošnja priznanja v okviru projekta Gazela.

Na četrtkovi prireditvi v mariborskem hotelu Habakuk so bila podeljena tretja letošnja priznanja v okviru projekta Gazela. Tokratni zmagovalec je mariborsko podjetje Lumar IG, ki ima v razvidu dejavnosti sicer zapisano stavbno mizarstvo in tesarstvo, a je bolj znano po izdelavi pasivnih hiš.

»Zmage smo zelo veseli. Je najlepši dokaz, da okolje, v katerem delamo, opazi in ceni naše uspehe. Ob tej priliki se želim zanje zahvaliti tako sodelavcem kot tudi svoji družini,« je dejal Milan Lukić, direktor družinskega podjetja Lumar, gazele dravsko-pomurske regije.

»Naša prednost je, da smo sedanjo krizo pričakovali in se nanjo dobro pripravili. Ker ne najemamo posojil in rastemo v okviru svojih zmožnosti, se nam ni bati za naš jutri. Imamo veliko dela, saj je energija postala bogastvo. V času, ko smo postavili prvo pasivno hišo, je bilo še nekaj dvomov, sedaj pa načrtujemo že aktivne hiše. Prvo bomo postavili našemu znanemu telovadcu Mitji Petkovšku. Tu s toplotnim ovojem omogočamo velike prihranke energije, z nekaj dodanimi kolektorji pa zadostimo njeni celotni porabi. Sicer pa vse več hiš, kar približno tretjino proizvodnje, izvozimo, največ na italijanski trg. Pohvaliti se moramo tudi, da imamo trenutno za kar 8,4 milijona evrov sklenjenih pogodb, to pa nam rast zagotavlja tudi v prihodnje.«  

Izbor Gorenjske gazele se bo odvijal ta četrtek, 1.10.2009, v Hotelu Špik v Kranjski gori.

Častno pokroviteljstvo sta prevzela Ministrstvo za gospodarstvo in JAPTI, ki bosta tudi v prihodnje v svoji politiki denarnih spodbud dajala prav poseben poudarek inovativnim in prebojnim podjetjem.

Tukaj najdete datume izborov regijskih gazel 2009.

Nazaj