Dewesoft - šesti finalist za zlato gazelo

Dewesoft - šesti finalist za zlato gazelo

Dewesoft - šesti finalist za zlato gazelo

19. 10. 2009

V četrtek, 15.10.2009 so v Celju izbrali gazelo Savinjsko-Zasavske regije. Šesti finalist za zlato gazelo je podjetje Dewesoft, Podjetnik leta 2008.

Z izborom zadnje regijske gazele so v četrtek v Celju dobili šestega finalista, ki se bo potegoval za naziv zlate, srebrne ali bronaste gazele. Gazela savinjsko-zasavske regije je postalo trboveljsko podjetje Dewesoft, ki izdeluje merilno opremo in programsko opremo za merilne inštrumente. Podjetje Dewesoft je v lanskem letu osvojilo tudi naziv Podjetnika leta.

Dr. Jure Knez, Dewesoft: "Za nas je bilo presenečenje že, da smo bili nominirani in se znašli na odru v družbi tako uglednih podjetnikov. Zmage nismo pričakovali, saj bi glede na rezultate lahko zmagalo katerokoli od nominiranih podjetij. Priznanje je rezultat trdega dela, znanja in odlične ekipe, hkrati pa tudi motivacija za prihodnje delo. Veseli me, da so cenjeni tudi tehnični uspehi. Splošnega recepta za uspeh ni, saj so pri vsakem delu poleg sreče potrebne dobre tehnične rešitve, boljše od drugih. Prav tu gre iskati razloge za naš uspeh, saj delamo za tako rekoč vse industrijske panoge, in ne le za avtomobilsko industrijo. Kriza, ki je najbolj prizadela prav avtomobilsko industrijo, je zato za nas priložnost, da ob njenem koncu postanemo še močnejši. Tako že načrtujemo lastno trgovsko mrežo in novo serijo vrhunskih merilnih inštrumentov, kar nam bo omogočilo nadaljnjo rast."

Izbor zlate gazele 2009 bo potekal ta četrtek, 22. oktobra, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, nominirance, dosedanje gazele, podjetnike, častne goste in druge udeležence pa bosta pozdravila tudi predsednik države Danilo Türk in minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.

Častno pokroviteljstvo sta prevzela Ministrstvo za gospodarstvo in JAPTI, ki bosta tudi v prihodnje v svoji politiki denarnih spodbud dajala prav poseben poudarek inovativnim in prebojnim podjetjem.

Nazaj