Danes izbor Zlate gazele 2011

Danes izbor Zlate gazele 2011

Danes izbor Zlate gazele 2011

26. 10. 2011

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bo danes potekal izbor za Zlato gazelo 2011.

Dnevnikov izbor za zlato gazelo 2011 gre h koncu in zdaj ostaja samo še vprašanje, kdo bo danes na svečanosti v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani visoko v zrak dvignil gospodarskega oskarja - kipec zlate gazele.

Lani je zlata gazela postala Krka, letos pa se za ta naziv potegujejo finalisti: GMT, dravsko-pomurska gazela, XLAB, gazela osrednje Slovenije, Lotrič, gazela Gorenjske, KLS Ljubno, savinjsko-zasavska gazela in srebrna gazela 2010, Mikrografija, gazela dolenjsko-posavske regije, ter Kolektor Koling, ki je bil prepoznan za gazelo primorsko-notranjske regije.

Izhodišče izbora gazela so lestvice, ki temeljijo na računovodskih podatkih o stopnji rasti prihodkov od prodaje podjetij - gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov - v petih letih. Na podlagi seznama 100 najhitreje rastočih podjetij oblikujejo seznam desetih kandidatov za regijsko gazelo. Seznam kandidatov je oblikovan s pomočjo sintetiziranega kazalnika, izračunanega kot tehtano povprečje stopnje rasti čistih prihodkov od prodaje v obdobju zadnjih petih let, dodane vrednosti na zaposlenega in njene rasti ter indeksa DaBeg, ki pokaže stopnjo rasti števila zaposlenih, primerljivo med različno velikimi podjetji. Sestavni del raziskovanja kandidatov je namizna raziskava kandidatov in na tej podlagi izbor družb, ki po presoji nosilcev izbora najbolje odražajo vrednote in filozofijo dinamične ter
obenem trajnostne rasti.

Predlog kandidatov podaja metodološka komisija, v katero je vključeno tudi uredništvo Poslovnega Dnevnika. Usmeritev pri izbiri kandidatov je, da podjetje zaposluje vsaj 15 zaposlenih. Zmagovalec regije je obenem kandidat za priznanje zlata gazela leta. Na končni izid vpliva glasovanje članov sveta Gazela in članov metodološke komisije v razmerju 2/3 in 1/3.

Več

Nazaj