Vodnik po kitajskih sejmih za evropska podjetja

Vodnik po kitajskih sejmih za evropska podjetja

11. 06. 2024

Vir in informacije: Enterprise Europe Network (EEN), 1. 5. 2024, https://een.si/

Za evropska mala in srednje velika podjetja (MSP), ki na Kitajskem nimajo lokalnih virov in delujejo na terenu, je udeležba na kitajskih sejmih še vedno učinkovit način za srečanje z morebitnimi poslovnimi partnerji. Vendar brez temeljite priprave in prilagojene strategije udeležba na sejmu kratkoročno verjetno ne bo prinesla pomembnih koristi. Poleg tega se razlogi za udeležbo na sejmih razlikujejo, vključno z marketinškimi in blagovnimi strategijami. Že izbira pravega sejma je ključna odločitev, ki zahteva natančno analizo in oceno.

Poročilo EU SME centra za leto 2024 nudi evropskim MSP celovit in praktičen pregled, kako se lahko pripravijo in maksimizirajo potencialne koristi udeležbe na kitajskih sejmih.

Prvo poglavje poročila podaja pregled kitajske industrije razstav in sejmov, še posebej njene evolucije po vplivih pandemije, ter glavne vpletene akterje. Pomembna razlika med Kitajsko in EU je večja koncentracija vladnih akterjev v sejemski industriji. Poročilo prav tako vključuje statistiko o številu, sektorjih in lokacijah kitajskih sejmov.

Drugo poglavje deli praktična navodila za evropska MSP o tem, kako določiti cilje in razviti strategijo prilagojeno za določen sejem. Ponuja tudi nasvete za identifikacijo najprimernejšega kitajskega sejma glede na cilje podjetja, na podlagi različnih značilnosti posameznih sejmov. Vključene so tudi dobre prakse za pred, med in po udeležbi na sejmu, skupaj s konkretnimi primeri iz evropskih MSP.

Tretje poglavje nudi praktična navodila za evropska MSP, a izključno iz perspektive intelektualne lastnine. Dejstvo je, da sejmi izpostavijo razstavljavce konkurentom in celo entitetam z morebitnimi zlonamernimi nameni. Poglavje tako ponuja pregled glavnih načel sistema zaščite intelektualne lastnine na Kitajsku, pogoste težave s katerimi se srečujejo evropska MSP na sejmih, in dobre prakse za zaščito IP pred, med in po sejmu.

Četrto poglavje navaja glavne kitajske sejme, ki so relevantni in priljubljeni med evropskimi MSP v različnih sektorjih in lokacijah.

Povezava do poročila

Povzetek je bil pripravljen s pomočjo orodja ChatGPT in povzet po spletni strani EU SME centra.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj