Odprt je razpis za Inženirko leta 2023

Odprt je razpis za Inženirko leta 2023

19. 09. 2023

Vir in informacije: STA, 30. 8. 2023, www.sta.si

Organizatorji izbora Inženirka leta vabijo k prijavam na letošnji razpis. Svojo kandidatko lahko posamezniki, inženirke same, podjetja, organizacije in združenja predlagajo do 1. oktobra. Z izborom Inženirka leta organizatorji naslavljajo problem nevidnosti inženirk v družbi in gradijo skupnost slovenskih inženirk.

V središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, temveč njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet.

Namen je torej čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, ki lahko s svojo osebnostjo in delom mlade spodbudijo, navdušijo in opogumijo za odločitev za vpis na inženirski študij ter inženirsko poklicno pot.

Pri izboru šteje tudi doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote. Med prijavljenimi kandidatkami bo komisija izbrala deset predstavnic šeste generacije slovenskih inženirk, ki bodo javnosti prvič predstavljene 14. novembra. Priznanje Inženirka leta 2023 pa bodo podelili na slavnostnem dogodku z razglasitvijo 16. januarja 2024.

Prijave so na voljo do 1. oktobra 2023 prek obrazca na spletni strani: www.inzenirka-leta.si/prijava/.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj