Brezplačni spletni dogodek - »Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023« / 2. izvedba

Brezplačni spletni dogodek - »Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023« / 2. izvedba

21. 02. 2023

Datum: 23. februar 2023, ob 10.00 uri

Kraj: na spletu

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Vlada je zato v drugi polovici decembra 2022 sprejela zakon za pomoč gospodarstvu, ki vključuje subvencioniranje visokih cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Sprejela je tudi Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja, s katero od 1. januarja do 30. junija 2023 določa cene za dobavo električne energije za ta podjetja. 

9. februarja 2023 so na Gospodarski zbornici Slovenije že pripravili spletni dogodek na temo mehanizmov pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023. Kot so napovedali, bodo dogodek ponovili še enkrat, ko bo zaživela tudi spletna aplikacija JRP za oddajo vlog po ZPGOPEK, ki jo bodo tudi predstavili.

Na spletnem dogodku v četrtek, 23. februarja, z začetkom ob 10.00 uri, vas bodo tako seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči ter aplikacijo za oddajo vlog, z vami pa bodo predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter javne agencije SPIRIT Slovenija, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. V drugem delu dogodka boste imeli priložnost tudi vprašati in izpostaviti tisto, kar vam je v zvezi s subvencijami in prijavami vlog najbolj nejasno.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj