Brezplačna delavnica - »Kako poslovati v Italiji«, Nova Gorica

Brezplačna delavnica - »Kako poslovati v Italiji«, Nova Gorica

31. 05. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 9. junij 2022, ob 10.00 uri

Kraj: sejna dvorana OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, Nova Gorica

SPOT Svetovanje Goriška vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom: »Kako poslovati v Italiji«, ki boo potekala v četrtek, 9. junija 2022, ob 10.00 uri, v sejni dvorani OOZ Nova Gorica, Ul. Gradnikove brigade 6, Nova Gorica.

Izzivi vstopa na mednarodne trge vsekakor zahtevajo nova znanja in izkušnje. Ključnega pomena je dobro poznavanje značilnosti in posebnosti trga, na katerega se podajate, tamkajšnjega poslovnega okolja, kulture in obsežnega dela zakonodaje. Italijansko tržišče je zaradi bližine navadno prva destinacija, ki si jo podjetnik zada ob širjenju dejavnosti v tujino.

Na delavnici boste spoznavali omejitve in pogoje vstopanja na italijansko tržišče. Obravnavali boste teme za podjetja, ki imajo že navezan stik s partnerjem in nameravajo poslovati v Italiji - kje iskati informacije o zahtevah posameznih dejavnosti, koliko časa traja urejanje dokumentacije, na kaj bi morali biti še pozorni, kako je z napotovanjem svojih delavcev na delo čez mejo. Ne bodo pa pozabili niti na podjetnike, ki šele iščejo poslovne vezi čez mejo. Pojasnili bodo, kje iskati poslovne priložnosti in navezovati stike s partnerji iz Italije.

Predavatelj: Andrej Šik, direktor Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta

Udeležba je brezplačna.

Prijave zbirajo do srede, 8. 6. 2022, do 12.00 ure.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj