Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

Odprte priložnosti in aktivnosti v sklopu EIT Food

29. 03. 2022

Vir in informacije: EIT Food Hub Slovenija, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, www.bf.uni-lj.si

EIT Jumpstarter

EIT Jumpstarter je edinstven pospeševalni program Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki ponuja strokovno in napredno usposabljanje s pomočjo katerega lahko udeleženec svojo inovativno idejo o izdelku ali storitvi spremeni v poslovni model.

Kaj pridobim s programom EIT Jumpstarter?

Zainteresirani se na program prijavijo z inovativno idejo o izdelku ali storitvi, katero se v fazi izbora sprejme k sodelovanju, če se izkaže, da je njihova poslovna ideja trajnostna. Ob sprejemu ideje na izboru idej, udeleženci programa pridobijo možnost sodelovanja na usposabljanju, ki omogoča pridobivanje spretnosti in znanja za zagon svojega podjetja. Prav tako kot del skupnosti alumni EIT udeleženci pridobijo nadaljnjo podporo in namensko svetovanje glede nadaljnjega razvoja poslovanja.

EIT Jumpstarter udeležencem pomaga pri povezovanju s potencialnimi partnerji, regulatornimi organi, potencialnim dobavitelji ali prvimi kupci (B2B). Srečanje z velikimi inovacijskimi središči v Evropi, ki ga omogoča program, udeležencem ponuja tudi pomembno prednost, ko želijo z izdelkom vstopiti na tuje trge.

Ob koncu programa bodo udeleženci pripravili predstavitev pred strokovno komisijo in se z njo potegovali za denarno nagrado do 10.000 €.

Komu je namenjen: študentom, raziskovalcem, inovatorjem, strokovnjakom in start-upom v njihovi zgodnji faz. Na program se lahko prijavi ideja posameznika ali dveh posameznikov s področja zdravstva, agroživilstva, surovin, energetike ter v mestnem prometu ali predelovalnih dejavnostih.

Prijave: do 10. aprila 2022

Več o programu: https://apply.eitjumpstarter.eu/terms-and-conditions

EIT Food RIS Fellowship - štipendija!

Štipendija EIT Food RIS Fellowship je namenjena študentom magistrskega in doktorskega študija, ki želijo izkoristiti priložnost za uporabo akademskega znanja pri izvedbi praktičnega dela pri izbranem podjetju ali raziskovalni instituciji. Z učenjem skozi delo bodo štipendisti razvili kreativno sposobnost reševanja problemov in pridobili pomembne kompetence ter si s tem privoščili izjemen zagon svoje kariere.

EIT food RIS Fellowship pomaga študentom pri iskanju štipendije pri preko trideset Evropskih večjih ali manjših podjetjih in raziskovalnih institucijah. Štipendija obsega 3 do 6 mesečno plačano prakso v tujini in omogoča vključevanje v vsakodnevne naloge in izzive izbranih podjetij, pridobivanje bogatih kompetenc in znanja s področja industrije ter organizacije dela. Študent s tem pridobi neposreden vpogled v agroživilsko industrijo, najsodobnejše tehnologije, trženje, pomen uspešne komunikacije, inovacij, sodobne laboratorije.

Kaj omogoča EIT Food RIS Fellowship?

 • Do 1800 € nepovratnih sredstev na mesec
 • Mentorsko podporo
 • Razvoj kompetenc
 • Širjenje poznanstev, mreženje
 • Praktične izkušnje

Prijava: do 31. marca 2022

Več informacij na: http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/

TeamUP Program

EIT food je oblikoval poseben program TeamUp, ki povezuje inovativne posameznike s podjetniki in jih podpira pri razvoju učinkovitih agroživilskih rešitev.

Kdo se lahko prijavi?

Vsi, ki imajo inovativne tehnološke ideje ali projekte v agroživilskem sektorju in potrebujejo soustanovitelja podjetja, da jim pomaga razviti posel (npr. raziskovalci, znanstveniki, podjetja v zgodnji fazi ipd.).

Rok za prijavo inovatorjev: 14. april 2022

Podjetniki z znanjem in izkušnjami, ki pomagajo pri razvoju agroživilskih podjetniških projektov (npr. podjetniki, managerji, MBA itd.).

Rok za prijavo podjetniških strokovnjakov: 3. junij 2022

Kaj imate od tega? 3-mesečni program, ki vključuje treninge, mentorstvo in 2.000 € štipendije mesečno. Ob koncu programa bo sledila predstavitev idej pred EIT food komisijo, ki bo za najbolj zanimive rešitve zagotovila finančno podporo v višini 40.000 €.

Prijave: www.eitfood.eu/projects/teamup

TestFarms

Potrebujete pomoč pri testiranju svoje ideje iz agroživilskega sektorja? Vključite se v program Test Farms

Program Test Farms povezuje zagonska podjetja iz področja agroživilstva s kmeti, pri katerih lahko testirajo svojo rešitev. Zagonska podjetja s testiranjem tako pridobijo konkreten primer uporabe svoje rešitve, ki ga lahko predstavijo investitorjem in lažje pridobijo financiranje. Preko Test Farms želi EIT Food spodbuditi hitrejši razvoj inovativnih agroživilskih rešitev.

Komu je namenjen?

Zagonskim podjetjem z inovativnimi rešitvami v agroživilstvu (prototip ali obstoječi produkt), ki jih želite preizkusiti na polju, sadovnjaku ali kmetiji.

Kaj imate od tega?

Brezplačna udeležba na programu, kot tudi podpora pri pridobivanju finančnih sredstev. Povračilo potnih stroškov v višini 3.000€.

Prijave: www.eitfood.eu/projects/test-farms

Rok za prijavo: 29. april 2022

EIT Food New Product Developement

EIT Food NPD je spletna delavnica, ki udeležencem ponuja pridobivanje novega znanja in veščin na področju metod in tehnik, ki se uporabljajo za razvoj novih živilskih izdelkov. Namenjene so strokovnjakom, ki so vpeti v živilski sektor, in bodo potekale aprila ali maja v obliki kratkih spletnih srečanj. Zaključno dvodnevno srečanje, ki pa bo potekalo konec junija v Varšavi, pa udeležencem predstavlja odlično priložnost mreženja.

Katere vsebine vključuje program?

 • Obnašanje potrošnikov in Design Thinking metoda pri razvoju novih izdelkov
 • Senzorično ocenjevanje in njegov pomen pri oblikovanju izdelkov
 • Izobraževanje na podlagi simulacij in uporabo metode Project Team Builder
 • Živilska industrija v času epidemije COVID-19
 • Oblikovanje novih produktov z vidika uspešnih podjetij kot sta PepsiCo, Elea & BeYou - pregled izbranih primerov dobrih praks.

Komu je delavnica namenjena?

Strokovnjakom sektorja agroživilstva, ki bi radi pridobili nove spretnosti in vrline na področju razvoja novih produktov (NPD) ter svoje izjemne ideje spremenili v dejanja!

Prijave:

 • drugi rok za prijavo: 30. marec 2022
 • tretji rok za prijavo: 24. april 2022

Več informacij: http://timo.wz.uw.edu.pl/npdskills/

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj