Brezplačna spletna delavnica - »GDPR v praksi«

11. 01. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 13. januar 2022, ob 13.00 uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Ali veste, katere so obveznosti vašega podjetja na področju zagotavljanja varstva podatkov? Ali ste popolnoma prepričani, da vaš startup deluje skladno z GDPR uredbo?

General Data Protection Regulation - GDPR - je temeljni predpis s področja varstva osebnih podatkov, ki velja v vseh državah Evropske unije. Določena vprašanja na nacionalni ravni rešuje Zakon o varstvu osebnih podatkov. Ju dobro poznate in dosledno upoštevate?

Če niste popolnoma prepričani, da ste v podjetju za varstvo podatkov naredili vse potrebno in se vi ali vaši zaposleni na tem področju redno ne izobražujete, potem se prijavite na delavnico, kjer boste skupaj s strokovnjakom za varstvo osebnih podatkov Miroslavom Ekartom iz Datainfo.si pridobili manjkajoče znanje.

Spoznali boste osnove nove zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, obveznosti iz pravnega področja, obveznosti same organizacije in njenih zaposlenih s področja zagotavljanja informacijske varnosti ter organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke ter ukrepe varovanja osebnih podatkov.

Kaj se boste naučili? 

  • Kaj so osnovni pojmi varstva podatkov: osebni podatek in podatek javnega značaja, kdo je upravljalec in kdo obdelovalec, za katere podatke velja GDPR, kako poteka privolitev,….
  • Kakšne so obveznosti upravljavcev in obdelovalcev.
  • Kdaj boste morali izdelati oceno učinkov na varstvo osebnih podatkov in kaj zajema.
  • Kdaj boste morali imenovati pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (ang. DPO).
  • Katere so obveznosti, kompetence in naloge pooblaščene osebe za varstvo podatkov.
  • Kako pripraviti notranje akte, ki posegajo v področje varstva osebnih podatkov.
  • Vse o deljenju osebnih podatkov med partnerji.
  • Kako pošiljati e-pošto skladno z zakonodajo.
  • Objava telefonskih številk?
  • Kaj pa zasebnost zaposlenih?
  • Zahtevane evidence dejavnosti obdelave podatkov.
  • Kako ravnati v primeru kršitev.

Delavnica je namenjena lastnikom startup podjetij ter njihovim zaposlenim, ki vodijo ali so drugače vpleteni v proces zagotavljanja varstva podatkov v podjetju. Vabljeni vsi, ki želite dosledno urediti področje varstva podatkov v svojem podjetju ali imate na tem področju specifičen izziv in ga želite čim prej rešiti.

Kdo je Miroslav Ekart?

Miroslav Ekart je po izobrazbi univ. dipl. prav. z opravljenim državnim pravniškim izpitom. Je soustanovitelj podjetja Datainfo.si, ki nudi celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov za več kot 250 rednih naročnikov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Sodeloval je pri preko 400 GDPR projektih in 50 nadzornih postopkih Informacijskega pooblaščenca. Dolga leta je deloval na vodilnih mestih v zavarovalništvu. Opravljal je vlogo direktorja Bisnode Srbija, ta je del Dun and Bradstreet, najstarejše bonitetne hiše na svetu. Poleg prava ima veliko izkušenj iz vodenja prodaje in marketinga, pokrival je tudi vodenje IT. Ima certifikat Buerau Veritas za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj