Brezplačni spletni seminar - »VSI ODTENKI BIM: Pomen knjižnic BIM v procesu digitalizacije v projektivi in gradbeni operativi«

Brezplačni spletni seminar - »VSI ODTENKI BIM: Pomen knjižnic BIM v procesu digitalizacije v projektivi in gradbeni operativi«

24. 12. 2021

Datum: 27. januar 2022, ob 10.00 do 14.00 ure

Kraj: na spletu

Uvajanje digitalizacije v slovenski gospodarski prostor, kjer gradbeništvo predstavlja pomemben segment in element pri ustvarjanju bruto družbenega proizvoda, postaja vedno bolj pomemben element posodabljanja gradbene panoge, ki predstavlja drugi steber gospodarstva v strukturi gospodarstva. Do sedaj smo v Sloveniji odlične rezultate uvajanja digitalnih platform, predvsem na poudarku uporabe BIM, zabeležili v projektivi, medtem ko so rezultati v gradbeni operativi in kasneje v upravljanju objektov slabši, čeprav se situacija tudi tukaj počasi izboljšuje.

Zato želijo s tem seminarjem predstaviti zelo pomemben segment uporabe BIM v praksi. Gre za uvajanje digitalnih knjižnic in katalogov, ki si v Sloveniji šele utirajo pot v njihovo praktično uporabo, tako v projektivi kot gradbeni operativi. Pri tem je še posebej pomembno, da proizvajalci izdelkov projektantom, dobaviteljem in izvajalcem zagotovijo digitalne izdelke. Zelo pomembno dejstvo je, da proizvajalci gradbenih izdelkov in polizdelkov ter pohištvene in druge opreme potrebujejo digitalne predstavitve in knjižnice BIM za svoje izdelke, da jih lahko projektanti vključijo v projekte BIM pri novogradnjah ali prenovah. Digitalni izdelki v obkiki knjižnic BIM omogočajo lažje projektiranje in trženje izdelkov z dejansko geometrijo, materiali in lastnostmi v vseh razpoložljivih izvedbah proizvajalca.

Seminar je namenjen:

  • arhitekturnim birojem,
  • projektantskim podjetjem,
  • izvajalskim podjetjem na področju gradbenih, obrtniških in instalacijskih del,
  • industriji gradbenega materiala,
  • javnim naročnikom,
  • gradbenim stanovskim združenjem,
  • inženirskim stanovskim združenjem,
  • arhitekturnim stanovskim združenjem.

Kreditne točke

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Člani ZAPS z udeležbo na seminarju pridobijo 3 kreditne točke - sklop B (Teorija in refernčna praksa).

Program dogodka

Ozadje dogodkaICONS: Inovacije na gradbišču

Dodatne informacije in prijave

Dogodek sofinancira Evropska unija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj