Brezplačna spletna delavnica - »Kako pravilno napotiti delavce na začasno delo v Francijo?«

Brezplačna spletna delavnica - »Kako pravilno napotiti delavce na začasno delo v Francijo?«

09. 11. 2021

Datum: 23. november 2021, od 9.00 do 11.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije MS Teams

SPOT svetovanje Podravje vas vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Kako pravilno napotiti delavce na začasno delo v Francijo?«.

Evropska direktiva 2018/957 Evropskega parlamenta in Sveta, z dne 28. junija 2018, ureja  področje napotenih (detaširanih) delavcev, po kateri  so tuja podjetja pri pošiljanju svojih zaposlenih na začasno delo v eno izmed držav EU dolžna spoštovati nacionalno delovno zakonodajo.

Zgoraj omenjena EU direktiva se je v francosko zakonodajo prenesla 30. julija 2020 in natančneje opredelila pravila glede napotitve, ki so med slovenskimi podjetji pogosto poznana kot t.i. Loi Macron (kar ni zmotno, je pa potrebno vedeti, da Loi Macron ureja več različnih področij, in ne zgolj napotitve).

Ena izmed posebnosti pri napotitvah v Francijo, je obvezno imenovanje predstavnika, katerega vloga je posredovanje med kontroliranim podjetjem in  francosko delovno inšpekcijo (lahko pa tudi drugimi administracijami, in še posebej policijo, davčno inšpekcijo, carino).

Predavanje je namenjeno vsem podjetjem, ki načrtujejo komercialno sodelovanje s francoskimi podjetji, ali z drugimi tujimi podjetji, za opravljanje del na francoskem ozemlju, saj se bodo seznanili s pravnimi obveznostmi, ki jih imajo pri pošiljanju svojih delavcev na delo v Francijo, in s predvidenimi stroški, ki jih bodo pri tem imeli.

Dobro informiranje o francoski zakonodaji glede napotitve vam bodo v korist tudi, da se boste izognili morebitnim kazenskim administrativnim kaznim kot tudi pri bolj strokovnem pogajanju s francoskimi naročniki.

Program:

Pravna podlaga:

  • tipi in pogoji napotitve
  • zakonske obveznosti pred in med napotitvijo
  • francoska delovna zakonodaja, ki jo morajo spoštovati tuja podjetja

Praktično izvajanje:

  • imenovanje predstavnika
  • izpolnjevanje prijave o napotitvi
  • kontrole delovne inšpekcije
  • Izmenjava izkušenj in odgovori na vprašanja

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko najkasneje do 22. novembra 2021.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj