Brezplačna spletna delavnica - »Računovodska opravila pred zaključkom Covid leta«

Brezplačna spletna delavnica - »Računovodska opravila pred zaključkom Covid leta«

09. 11. 2021

4 0
Koristnost članka
4 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 17. november 2021, od 9.00 do 12.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

GZS v okviru projekta SPOT svetovanje vabi in organizira brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Računovodska opravila pred zaključkom Covid leta«, ki bo potekala 17. novembra 2021, preko aplikacije ZOOM.

Covidno leto 2019 in 2020 odpira odprta vprašanja, predvsem za MSP, tako na poslovnem, kadrovskem in  računovodsko-davčnem področju.

V kolikor potrebujete odgovore, še pred presečnim datumom 31. 12. 2021, vas vabijo na delavnico z naslednjo vsebino:

Poslovno kadrovski del:

  • Opozorila na Covid pomoč, vračilo sredstev, delovna razmerja, izkušnje iz prvih inšpekcijskih nadzorov IRSD, zdravstvenega inšpektorata in FURS - davčni vrtiljak => katere akte in sklepe je nujno zagotoviti, da bo zadoščeno inšpekciji….
  • Vpliv COVID 19 na računovodski in davčni obračun (knjiženja državnih pomoči, odpisi in odlogi prispevkov, temeljni dohodek, vračila prejetih državnih pomoči => pomembni so podatki in izračuni, je mogoče optimiranje?

Računovodsko davčni del:

Kako Covid ukrepi lahko vplivajo na amortiziranje  in vrednotenje osnovnih sredstev in » Ocena  vrednotenja in doba koristnosti osnovnih sredstev.« 

  • Vpliv COVID 19 na računovodski in davčni obračun (knjiženja državnih pomoči, odpisi in odlogi prispevkov, temeljni dohodek, vračila prejetih državnih pomoči
  • Sprejete spremembe davčnih zakonov v letu 2019 na davčno osnovo v letu 2020

NOVOSTI:

  • Opozorila na spremembe zakonskih predpisov na poslovanje podjetnikov  in MSP letu 2022
  • Napovedane spremembe ZDoh-2 in ZDDPo-2

Predavala bo:

  • Simona Štravs, davčna svetovalkaZDSS in častna članica ZDSS z več kot 30 letnimi izkušnjami, je znana predavateljica na seminarjih, delavnicah, in kongresih z davčno in pravno vsebino in avtorica vrsto publikacij, strokovnih člankov s področja podjetništva in davkov. Posebej aktivna je na področju preoblikovanj samostojnega podjetnika posameznika, delovnega in gospodarskega prava in davčnih postopkov.

Udeležba je brezplačna.

Rok za prijavo je 15. 11. 2021.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj