Brezplačna 14. Mednarodna spletna konferenca o prenosu tehnologij

Brezplačna 14. Mednarodna spletna konferenca o prenosu tehnologij

28. 09. 2021

Datum: 7. oktober 2021, med 9.00 in 17.00 uro

Kraj: na spletu

Letošnja že 14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (International Technology Transfer Conference, ITTC) bo v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ''Jožef Stefan'' in partnerjev potekala 7. oktobra 2021 v virtualni obliki med 9.00 in 17.00 uro.

Uvodoma bodo udeležence nagovorili dr. Mitja Slavinec (Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), Andrej Čuš (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo) in prof. dr. Boštjan Zalar (Institut ''Jožef Stefan'').

Sledila bo okrogla miza o prihodnosti prenosa tehnologij v Sloveniji in v Evropi s predstavniki slovenskih javnih raziskovalnih organizacij in institucij.

Mladi raziskovalci se bodo na tekmovanju potegovali za nagrado najboljše inovacije s tržnim potencialom z javnih raziskovalnih organizacij, medtem ko bosta tekom celotne konference podeljeni WIPO IP Enterprise Trophy slovenskem podjetju in WIPO Medal for Inventors slovenski raziskovalki oziroma raziskovalcu za dosežke na področju raziskav v povezavi z intelektualno lastnino.

Osrednja tema konference bo premagovanje izzivov t. i. doline smrti na poti od razvoja ideje h končnemu proizvodu oziroma storitvi v povezavi s financiranjem, predvsem s skladi za preverbo koncepta (Proof-of-concept, PoC). Matthias Keckl iz Fraunhofer Technologie-Transfer Fonds bo v osrednjem predavanju predstavil PoC financiranje raziskovalnih odcepljenih podjetij, Natalija Stošicki iz SID banke pa bo predstavila nedavno vzpostavljeno platformo CEETT (Central Eastern European Technology Transfer Platform).

Uveljavljeni strokovnjaki iz Slovenije in tujine bodo predstavili znanstvene prispevke o prenosu tehnologij in intelektualni lastnini, prav tako pa tudi o uspešnih raziskovalnih projektih in možnostih prenosa rezultatov v gospodarstvo.

Vzporedno bodo potekala virtualna dvostranska srečanja R2B (Research-2-Business) med raziskovalci in podjetniki, prvič pa bo izvedena posebna sekcija za učitelje slovenskih šol, kjer bodo raziskovalci Instituta ''Jožef Stefan'' predstavili aktualna raziskovalna področja.

Udeležba je brezplačna.

Konferenca predstavlja letni nacionalni dogodek Konzorcija za prenos tehnologij iz JRO v gospodarstvo (Konzorcij KTT), ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije (Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport) in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dogodek sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa “Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023”, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj