Brezplačna spletna delavnica - »Design thinking«

Brezplačna spletna delavnica - »Design thinking«

21. 09. 2021

Datum: 22. september 2021, od 10.00 do 13.00 ure

Kraj: na spletu

Design thinking je metodologija kreativnega reševanje poslovnih izzivov, ki izhaja iz načina razmišljanja in delovanja oblikovalcev in inovatorjev izdelkov. Njena posebnost je, da se osredotoča na uporabnika oziroma kupca in spodbuja hitre inovacijske cikle.

Vodilna univerza za preučevanje Design thinking pristopa, Hasso-Plattner Institute of Design na Stanfordu (d.school), navaja 5 faz metode. V začetni fazi procesa spodbudi podjetnika, da čim bolje spozna potencialnega uporabnika in razume njegovo obnašanje, potrebe in vrednote.

Nato sledi še opredelitev izzivabrainstorminghitro prototipiranje in testiranje rešitev. Proces pa ni vedno linearen, torej je zaporedje lahko spremenjeno.

Namen metode Design thinkinga je, da vam pomaga sistematično in neprestano inovirati vaše poslovne procese, strategijo in izdelke oz. storitve.

Predavanje bo vodil dr. Blaž Zupan, docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeluje pri številnih predmetih s področja podjetništva, še posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela je hkrati ustanovitelj in solastnik več podjetij v Sloveniji in tujini. Deluje tudi na področju svetovanja tako velikim podjetjem kot podjetnikom začetnikom s področja inovativnosti, analiz domačega in mednarodnega trga, poslovnih priložnosti, trženja, financiranja in iskanja novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo t.i. Design thinking in Lean (vitkih) metod.

Delavnica je namenjena študentom, podjetnim raziskovalcem, pedagoškim delavcem, inovativnim posameznikom, podjetnikom in tistim, ki načrtujete podjetje ali preverjate tržni potencial (svoje) ideje.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj