Japonsko-slovenski poslovni forum na temo družbe 5.0, Ljubljana

Japonsko-slovenski poslovni forum na temo družbe 5.0, Ljubljana

14. 09. 2021

1 1
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 7. december 2021

Kraj: Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC, Ljubljana ter na spletu

Družba 5.0 je japonska razvojna iniciativa, ki se že vrsto let pojavlja kot ena od smernic prihodnjega razvoja družbe. Končni cilj je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja.

Sledi ciljem trajnostnega razvoja OZN in nagovarja številne izzive, ki so skupni tako Japonski, kakor tudi Sloveniji - staranje prebivalstva, nizka rodnost, digitalizacija, nove tehnologije in podnebne spremembe.

Poslovni dogodek organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization), Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji in AV Living Lab.

Program poslovnega foruma:

Za približevanje Slovenije h konceptu Družbe 5.0 je nujno širše sodelovanje, ki vključuje odločevalce, gospodarstvo, univerze in civilno družbo.

Na dogodku bodo predstavljena ciljna področja sodelovanja in referenčni projekti Družbe 5.0. Slovenija je z ustanovitvijo nove Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo pripravila ukrepe za okrevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. To predstavlja tudi priložnost za ustvarjanje novih partnerstev in ekosistemov med Slovenijo in Japonsko ter nadaljnji razvoj koncepta Družbe 5.0 v Sloveniji.

V okviru poslovnega foruma bodo predstavljeni inovativni projekti slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0. Več o možnostih predstavitev projektov slovenskih podjetij si lahko preberete na tej povezavi.

Poslovni forum in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja.

Podroben program dogodka ter prijava na B2B sestanke bo na voljo naknadno.

Dogodek bo potekali hibridno, torej v fizični obliki na lokaciji Digitalno središče Slovenije, Hala 1, BTC ter virtualno.

Udeležba na poslovnem forumu je brezplačna.

Prijave na dogodek sprejemamo najkasneje do torka, 23. novembra 2021.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj