Primorski tehnološki park odpira prijave v Gostartup akademijo

Primorski tehnološki park odpira prijave v Gostartup akademijo

07. 09. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Primorski tehnološki park, www.primorski-tp.si

Primorski tehnološki park vabi ambiciozne podjetnike v Gostartup akademijo. Udeleženci bodo v dveh mesecih z izkušenimi predavatelji iz sveta podjetništva razvili strukturiran načrt rasti podjetja. V GoStartup akademijo se lahko prijavijo lastniki perspektivnih podjetij ali motivirane osebe z ambicioznimi projekti. Podjetniška strokovna komisija bo izmed prispelih prijav izbrala dvanajst udeležencev, ki bodo program v vrednosti 2.852€ obiskovali brezplačno. Programa se je v preteklih 6 letih udeležilo skupaj že 68 podjetniških ekip, ki hitro rastejo in zaposlujejo. Pet od teh podjetij (starosti med 2 in 5 let) je od začetka epidemije do danes zaposlilo več kot 30 novih sodelavcev.

Za kaj gre?

GoStartup akademija je intenziven program za ustanovitelje podjetij, kot jih izvajajo v najbolj naprednih inkubatorjih po svetu. Korak za korakom bodo udeleženci preverili, kako postaviti poslovni model, oblikovati produkte z visoko dodano vrednostjo, postaviti strategijo trženja in dvigniti njihovo podjetje na višji nivo. Rok za prijavo je 23. 9. 2021, program pa bo potekal v oktobru in novembru.

V ospredje programa so postavili sodobno znanje ter prenos praktičnih izkušenj predavateljev, saj želijo, da podjetniki skozi program hitro in vidno napredujejo.

Komu je GoStartup akademija namenjena?

  • Podjetnikom perspektivnih startupov neglede na branžo.
  • Prijavijo se lahko ustanovitelji d.o.o., s.p., zavodov ali drugih oblik podjetij.

Kako bo potekala GoStartup akademija?

Program sestavljan 12 štiriurnih delavnic, ki bodo potekale dvakrat tedensko v OKTOBRU IN NOVEMBRU. Udeleženci bodo po končanem programu prejeli tudi po 20 mentorskih ur s podjetnikom, ki jim bo svetoval pri razvoju podjetja.

V zadnjih 6-ih letih so v podjetniško znanje investirali več kot 1 milijon evrov.

Podjetniki tako svoje omejene vire usmerijo v razvoj produkta in trga. Za njihovo znanje in povezave do pravih ljudi pa poskrbijo v Primorskem tehnološkem parku. Največja dodana vrednost inkubatorja je pravzaprav skupnost startup podjetnikov, svetovalcev in mentorjev, investitorjev in raziskovalcev, ki si pomagajo pri reševanju izzivov, delijo izkušnje in mnenja.

Udeleženci, ki bodo uspešno zaključili Gostartup akademijo, bodo vključeni v skupnost Primorskega tehnološkega parka, kjer podjetniki lahko na letni ravni izkoristijo do 10.572€ v obliki mentorstva, delavnic, programov in prostora za sodelovanje. Sredstva, ki jih Primorski tehnološki park vloži v znanje podjetnikov, pridobi na evropskih in državnih razpisih. Investicija v podjetništvo se neposredno odraža v rasti podjetij in napredovanju regije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj