Brezplačna spletna konferenca - »Poženimo kreativnost«

Brezplačna spletna konferenca - »Poženimo kreativnost«

07. 09. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 14. september 2021, od 9.00 do okvirno 15.00 ure

Kraj: na spletu

Vabljeni 14. septembra 2021 na brezplačno spletno konferenco - »Poženimo kreativnost«, kjer boste skupaj z odličnimi domačimi in tujimi gosti ter preko primerov dobrih praks pokazali, kako izboljšati kreativnost ter kako jo lahko dosežemo tudi z medgeneracijskim sodelovanjem.

Povezujemo kreativnost in različne generacije

Inovativnosti ni brez kreativnosti, kreativnost pa ni nič drugega kot transformacija sanj, idej in podob v realnost. Kreativnost v podjetništvu predstavlja način razmišljanja, ki navdihuje in pomaga posameznikom, da najdejo inovativne rešitve in priložnosti za njihove izzive. Kreativnost je potrebno razvijati in skrbeti, da je vedno prisotna tudi na delovnem mestu, saj s pomočjo kreativnosti in medgeneracijskega sodelovanja, lažje pridemo do zavzetih zaposlenih, ki lahko prispevajo inovativne rešitve. Na podlagi raziskave, ki jo je naredila Evropska unija med državami članicami, kar 38 odstotkov anketiranih mladih meni, da je kreativnost, prilagodljivost in podjetniška miselnost pomembna kompetenca, ki bi jo morale ponuditi že šole. Zakaj je pomembno medgeneracijsko sodelovanje? Prvič v zgodovini se namreč dogaja, da na delovnem mestu sodeluje tudi do pet različnih generacij (od generacije tradicionalistov do najmlajše, generacije Z), kar pomeni, da je potrebno prilagoditi načine vodenja in motiviranja timov, saj način »en pristop ustreza vsem«, ne zdrži več.

Program konference

Na spletni konferenci bo Janja Milič Velkaverh iz podjetja Agilia z gostoma iz podjetja Adacta ter Poslovni mediji predstavila primera dobre prakse integracije različnih generacij zaposlenih v proces inoviranja s pomočjo različnih agilnih tehnik. Še več primerov dobrih praks bomo na konferenci predstavili na okrogli mizi, kjer bodo gosti iz malih, družinskih in večjih uspešnih slovenskih podjetij predstavili različne tehnike in načine, kako znotraj njihovih podjetij deluje mentoriranje in oblikovanje kreativnih medgeneracijskih timov. Dragana Prijanovič iz Inštituta Olos bo predstavila odlično orodje Points of You®, s katerim bodo udeleženci spodbudili ali obudili kreativno razmišljanje in okrepili kreativne time. Za aktivni odmor bo poskrbela Maja Kosmačin.

Vsi smo lahko inovativni, če uporabimo pravilne pristope. Zato so na konferenco povabili ekipo, ki bo izvedla zelo zanimivo igro »Global Innovation Game«. S pomočjo skupinske igre bodo posamezne skupine udeležencev generirale veliko novih idej in poslovnih modelov na temo, kako z medgeneracijskim sodelovanjem priti do čim večje kreativnosti in inovativnosti timov.

Konferenco bo zaključil ameriški strokovnjak s področja vodenja in dela z različnimi generacijami, prihodnosti dela ter zmanjševanja osamljenosti in krepitve pripadnosti pri delu - Ryan Jenkins. S predavanjem »Lead & Work Across Generations« bo predstavil različne strategije in načine, kako povezati in vključevati medgeneracijske time. Ryan Jenkins je mednarodno priznan govornik, virtualni trener in avtor knjig in člankov na temo voditeljstva, medgeneracijskih razlik in prihodnosti dela.

Spoznajte goste konference

Iz teorije v prakso

Del konference so tudi tri celodnevne delavnice, ki bodo izvedene med 20. in 24. septembrom 2021 preko spleta. Delavnice bodo praktično zasnovane in bodo zajemale prakticiranje agilnosti, tehnik kreativnega razmišljanja ter soustvarjanje inovativne organizacije. Udeleženci bodo pridobili potrebne kompetence za vsakodnevno kreativno in inovativno delovanje na delovnem mestu.

Konferenca je namenjena voditeljem, vodjem, kadrovikom ter vsem, ki iščete nova znanja.

Konferenca je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Konferenca je brezplačna za udeležence, sofinancirata jo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj