Brezplačna spletna delavnica za podjetnike - »Povračilo stroška prevoza na delo v zasebnem sektorju zaradi spremembe uredbe (davčni in delovnopravni vidik) in vprašanja glede cepljenja ter testiranja zaposlenih«

Brezplačna spletna delavnica za podjetnike - »Povračilo stroška prevoza na delo v zasebnem sektorju zaradi spremembe uredbe (davčni in delovnopravni vidik) in vprašanja glede cepljenja ter testiranja zaposlenih«

07. 09. 2021

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 10. september 2021, ob 12.30 uri (predvidoma 2 šolski uri)

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Posoški razvojni center vas v okviru projekta SPOT svetovanje Goriška vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Povračilo stroška prevoza na delo v zasebnem sektorju zaradi spremembe uredbe (davčni in delovnopravni vidik) in vprašanja glede cepljenja ter testiranja zaposlenih«.

Na delavnici boste izvedeli vse o spremembah Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (v nadaljevanju Uredba), ki veljajo za zasebni sektor in začnejo veljati s septembrom 2021. Vse več je vprašanj tudi glede tega, kakšne podatke lahko delodajalec zbira od delavcev glede cepljenja, testiranja ali rizičnih stikov in kakšne možnosti ima v primeru, da se delavci ne želijo testirat.

Vsebina delavnice:

Na delavnici boste dobili odgovore na aktualna vprašanja, kot so ...

  • Katere spremembe Uredba prinaša in od kdaj dalje veljajo?
  • Ali se zaradi spremembe spreminja tudi delovnopravna ureditev povračila prevoza na delo in iz dela?
  • Koliko je sedaj največji neobdavčen in neoprispevčen znesek povračila?
  • Kaj pomeni 140 evrov?
  • Kdaj lahko delodajalec delavcu neobdavčeno povrne strošek mesečne vozovnice?
  • Kako lahko delodajalec spremeni višino povračila po kilometrini, če ga zavezuje kolektivna pogodba ali interni akt?
  • Ali lahko delodajalec interni akt spremeni in ga prilagodi Uredbi?
  • Ali se lahko delodajalec odloči, da bo zaradi spremembe Uredbe vsem delavcem povrnil strošek izračunan iz kilometrine, čeprav imajo delavci možnost javnega prevoza?
  • Kakšne podatke lahko delodajalec zahteva od delavcev glede cepljenja, testiranja in rizičnih stikov?
  • Kakšne delovnopravne postopke lahko delodajalec vodi, če se zaposleni ne želi testirat?

Predavateljica: mag. Nina Scortegagna Kavčnik, specializantka za področje delovnega prava

Prijave: Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Prijavite se lahko do četrtka, 9. septembra 2021, do 14. ure). Dan pred delavnico oz. najkasneje na dan delavnice boste na svoj e-naslov prejeli »ZOOM povabilo«.

Dodatne informacije: Posoški razvojni center, Kontaktna oseba: Lara Kalčič Leban, Tel: (05) 38-41-882.

Delavnica, organizirana v okviru projekta SPOT, je za udeležence brezplačna. Financirana je s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se v okviru Javnega razpisa za financiranje izvajanja celovitih podpornih storitev za potencialne podjetnike in podjetja v okviru slovenskih poslovnih točk za obdobje od 2018 do 2022, SPOT regije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj