Brezplačna spletna delavnica - »Nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži«

Brezplačna spletna delavnica - »Nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži«

15. 06. 2021

Datum: 18. junij 2021, od 9.00 do 10.30 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

Slovenska poslovna točka SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno spletno delavnico za potencialne podjetnike in delujoča podjetja: »Nova Uredba o embalaži in odpadni embalaži«.

Vlada je 8. 4. 2021 sprejela Uredbo o embalaži in odpadni embalaži, ki je izvedbeni predpis na podlagi novele Zakona o varstvu okolja (ZVO-1J). Z uredbo se za proizvajalce ukinja količinski prag 15 ton dane embalaže letno na trg v Sloveniji za nastanek obveznosti plačila stroškov ravnanja z odpadno embalažo.

Hkrati se z Uredbo uvaja možnost plačila pavšalnega zneska za tiste proizvajalce, ki dajo letno na trg v Sloveniji manj kot 1000 kg embalaže. Glede na to, da se uvajajo tudi spremembe v sistemu ravnanja z odpadno embalažo (zlasti glede rednega prevzemanja odpadne embalaže od izvajalcev javne službe, zagotavljanja zadostnih zmogljivosti naprav za pred obdelavo odpadne embalaže in ustreznih postopkov razvrščanja odpadne embalaže) bomo na brezplačni delavnici poskušali odgovoriti na nekatera najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi z novostmi na področju poročanja glede embalaže in odpadne embalaže.

Delavnica je namenjena embalerjem, pridobiteljem blaga, proizvajalcem in pridobiteljem embalaže ter vsem, ki jih to področje zanima.

Na delavnici bo predstavljeno:

  • predstavitev Uredbe o embalaži in odpadni embalaži in poudarek na novostih,
  • opis sistema ravnanja z odpadno embalažo v SLO,
  • pojasnilo, kdaj je podjetje zavezano za vključitev v DROE,
  • načini vzpostavitve evidence embalaže, kaj, kdaj in kako poročati,
  • primeri dobrih praks pri ravnanju z odpadki .

Izvajalka: Subsidium, Vesna Tomše s.p.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj