Facebook s projektom izobraževanja malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji

Facebook s projektom izobraževanja malih in srednje velikih podjetij v Sloveniji

01. 06. 2021

Vir in informacije: STA, 27. 5. 2021, www.sta.si

Facebook začenja s projektom Boost with Facebook, ki bo slovenskim majhnim in srednje velikim podjetjem ponujal brezplačno in interaktivno spletno izobraževanje na področju rabe digitalnih orodij, ustvarjanju kreativnih spletnih vsebin in prisotnosti podjetij na spletu. Projekt oz. spletno središče bo zaživelo 2. junija.

V Facebooku so se za projekt odločili zaradi globalne zdravstvene krize, ki je mnoga podjetja praktično prisilila v poslovanje preko spleta, z največjimi izzivi in težavami pa so soočena ravno majhna in srednja podjetja, med katerimi so mnoga zaradi zaustavitve javnega življenja bila prisiljena ustaviti svoje delovanje.

Središče za brezplačno in interaktivno spletno izobraževanje bo zaživelo 2. junija s spletno delavnico v živo o digitalnih orodjih. Na platformi bodo objavili spletne seminarje na tematiko prisotnosti na spletu, o ustvarjanju kreativnih vsebin in primerih učinkovite rabe digitalnih orodij, ki bodo podjetjem pomagala ponovno vzpostaviti delovne procese, ki so bili zaradi ukrepov in omejitev več mesecev moteni ali zaustavljeni.

Pri Facebooku se zavedajo, da številne težave, s katerimi se dandanes soočajo podjetniki, ne bodo izginile takoj, niti po sprostitvi ukrepov. Da bi jim pomagali preživeti težke čase, so želeli podjetjem predstaviti potencial, ki ga nudijo internet in brezplačna orodja na platformah Facebook in Instagram. Cilj, ki ga želijo doseči s projektom je, da čim več malih in srednje velikih podjetij opremijo s koristnim znanjem.

Projekt Boost with Facebook je nastal v sodelovanju s podjetjem HTTPool, Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), Digitalnim inovacijskim središčem Slovenije in GZS.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj