Vlada potrdila dva projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja preko UNIDO

Vlada potrdila dva projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja preko UNIDO

25. 05. 2021

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, 6. 5. 2021, www.gov.si

Vlada je potrdila izvedbo dveh projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja za slovenska visoko tehnološka podjetja 2021-2022 preko Organizacije združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) in Ministrstva za gospodarski razvoj v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom ter pooblastila Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za izvedbo vseh postopkov za izvedbo omenjenih dveh projektov.

Namen prvega projekta je vzpostavitev mednarodnega inovacijskega biotehnološkega grozda s poudarkom na razvoju cepiv in zdravil 2021-2022 z vključenimi slovenskimi visokotehnološkimi podjetji in razvojnimi inštituti. Projekt bo predstavljal dodatno podporo vključenim državam v boju proti covid-19. V prvi fazi se predvideva testiranje pilotnega modela mednarodnega razvojnega sodelovanja s kubanskimi partnerji, projekt pa omogoča potencialno širitev tudi na druge države v latinskoameriški in karibski regiji ter tudi v jugovzhodni Evropi. Vrednost projekta je ocenjena na 248.318 evrov.

Namen drugega projekta pa je vzpostavitev mednarodnega centra za spodbujanje pametne proizvodnje z vključenimi slovenskimi visoko tehnološkimi podjetji in razvojnimi inštituti. Nosilni državi projekta sta Slovenija in Srbija. V prvi fazi projekta se predvideva testiranje pilotnega modela mednarodnega razvojnega sodelovanja s srbskimi partnerji, projekt pa omogoča potencialno širitev na druge države. Vrednost projekta je ocenjena na 196.620 evrov.

Sredstva za izvedbo projektov zagotavljata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenski podjetniški sklad.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj