Evropska sredstva za mrežni podjetniški inkubator v Postojni

Evropska sredstva za mrežni podjetniški inkubator v Postojni

04. 05. 2021

Vir in informacije: STA, 25. 4. 2021, www.sta.si

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt Mrežni podjetniški inkubator PNR - III. faza. Projekt, ki ga bo izvajala Občina Postojna, je vreden okoli 1,5 milijona evrov, od tega bo 783.000 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V okviru projekta, ki vključen v dogovor za razvoj primorsko-notranjske razvojne regije, bo Občina Postojna ustvarila prostor v javni lasti, ki bo služil spodbujanju podjetništva, odpiranju novih delovnih mest, povezovanju skozi ustrezno usposabljanje in svetovanje, širitvi obstoječih podjetij, pripravam na trg ter razvijanju novih podjetniških idej. To bo dosegla z ureditvijo stavbe v vzhodnem delu Poslovno obrtne cone Veliki Otok in z umestitvijo vsebin, ki bodo podjetjem pomagale pri premagovanju začetnih težav pri ustanavljanju, organiziranju in razvoju poslovanja.

Mrežni podjetniški inkubator bo pripomogel k povečanju dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij ter izboljšal stanje na področju zagotavljanja ustreznega podpornega okolja za razvoj podjetništva in podjetij v regiji.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj