Za financiranje naložbenih trajnostnih projektov 40 milijonov evrov

Za financiranje naložbenih trajnostnih projektov 40 milijonov evrov

04. 05. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 26. 4. 2021, www.sta.si

SID banka znova ponuja posojila za financiranje naložbenih projektov. Za projekte, ki pospešujejo prehod v krožno trajnostno gospodarstvo, je na voljo novih 40 milijonov evrov. Z novim programom financiranja želijo spodbuditi naložbe, ki so pomemben vidik okrevanja gospodarska po koronski krizi.

Nov program financiranja in izvajanja ukrepov finančnega inženiringa SID banke skupaj z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo pospešuje nujen prehod podjetij v trajnostni razvoj, kjer gospodarstvo potrebuje dodatna finančna sredstva.

Kredit v višini od 100.000 evrov do 10 milijonov evrov lahko samostojni podjetniki, mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in zadruge pridobijo za financiranje naložb in z njimi povezanih celotnih stroškov po dveh shemah državne pomoči - de minimis ali začasnem okvirju Evropske komisije za podjetja, na katerih poslovanje je vplival izbruh epidemije covida-19.

Prav razvojne banke so tiste, ki morajo voditi iniciativo in usmerjati ter vzpostavljati mehanizme za spodbujanje transformacije gospodarstva v bolj trajnostne oblike poslovanja. SID banka s tem programom podjetjem omogoča tudi načrtovanje nujnih naložb v času koronske krize oziroma za ustrezen izhod iz nastale situacije, ki so nujno potrebne za prihodnjo trajnostno in konkurenčno rast podjetij. Poleg tega pa banka s tem uresničuje svojo transformacijsko vlogo v slovenskem gospodarstvu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj