Copernicus in podporne storitve za inovativna zagonska podjetja

Copernicus in podporne storitve za inovativna zagonska podjetja

23. 03. 2021

Vir in informacije: Enterprise Europe Network, 9. 3. 2021, https://een.si/

Preko projekta FPCUP (Framework Partnership Agreement on Copernicus User Uptake) se od leta 2018 spodbuja sodelovanje pri aktivnostih uporabe podatkov evropskega programa za opazovanje Zemlje v raziskovalne in podjetniške namene, vključno z razvojem novih produktov in storitev.

Slovenska podjetja, ki razmišljajo o oddaji prijave na razpise v letošnjem letu, lahko hkrati koristijo podporne storitve. PRAXI Network in National Observatory of Athens bosta tako izbranim podjetjem omogočila celoten paket pospeševalnega programa na daljavo, kjer bodo udeleženci deležni:

  • naprednega tehničnega izobraževanja za uporabo podatkov Copernicus glede na potrebe podjetij
  • priprave na srečanje z investitorji
  • temeljnih informacij o poslovnem okolju in izzivih, skupaj s priporočili za vstop na nove trge
  • oceno inovacijskih možnosti podjetja
  • svetovanja o različnih možnostih financiranja za podjetja
  • prenosa tehnologij s strani relevantnih partnerjev ter podpore na področju intelektualne lastnine in pri rasti podjetja

Prijave zbirajo do 1. aprila 2021, kjer podjetja posredujejo 10-stranski poslovni načrt za uporabo podatkov Copernicus in razvoj pripadajoče rešitve. Izbrana bodo tri podjetja, pri samem izboru pa se bodo med drugim upoštevali poslovna in inovacijska plat rešitve, doseg rešitve (na trgu) in možnosti uresničitve ideje.

Podrobnejše informacije o priložnosti in kontakti za oddajo prijave/dodatne informacije, se nahajajo v priloženi najavi.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj