Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja k sodelovanju na Expu 2020

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi podjetja k sodelovanju na Expu 2020

23. 03. 2021

Vir in informacije: STA, 16. 3. 2021, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija je 16. marca 2021 objavila javno povabilo za podjetja, ki jih zanima sodelovanje pri slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju. Podjetja, ki bodo nastopila na tem dogodku, čakajo tudi finančne spodbude.

Javna agencija SPIRIT Slovenija, ki je nosilka vsebinske in organizacijske izvedbe predstavitve Slovenije na Expu 2020, želi spodbuditi odziv vseh podjetij, ki si zaradi svojih idej in poslovnih rešitev zaslužijo biti del prestižne svetovne razstave. Prijave so možne prek spletnih strani Slovenija na Expu 2020, odprte pa bodo do konca aprila.

Podjetja lahko izbirajo med podjetniškim in poslovnim paketom, oba pa jim zagotavljata izpostavljeno predstavitev na slovenskem paviljonu in vrhunsko organizacijsko podporo. Omogočata tudi umestitev na posebne dogodke, ki bodo potekali na slovenskem in drugih paviljonih.

Organizatorji slovenske predstavitve v Dubaju se nadejajo dobrega odziva podjetij. To nakazuje tudi zanimanje, ki so ga številna podjetja že izkazala zgolj na osnovi prvih obsežnih predstavitev slovenskega paviljona na Expu 2020.

K odzivu podjetij pa bodo gotovo pripomogle tudi finančne spodbude, ki jih zagotavlja Slovenski podjetniški sklad. Te so namenjene kritju stroškov, ki jih bodo imela podjetja z organizacijo predstavitve na slovenskem paviljonu. Podrobnejše informacije o vavčerjih za udeležbo podjetja najdejo na spletnih straneh podjetniškega sklada.

Expo, ki bo tokrat prvič potekal v eni od arabskih držav, se prednostno osredotoča na trge Bližnjega vzhoda, južne Azije in Afrike. Na njih namreč živi več kot tri milijarde ljudi, Dubaj, ki ga gosti, pa je eno najmočnejših globalnih poslovnih središč, saj ima v njem podružnico več kot 70 odstotkov največjih svetovnih podjetij.

Če k temu dodamo še podatek o načrtovanem obisku Expa - organizatorji napovedujejo kar 25 milijonov obiskovalcev - so promocijske in poslovne priložnosti za slovensko gospodarstvo na tem dogodku izjemne. Slovenska podjetja bodo lahko dodobra izkoristila možnost, da si na slovenskem paviljonu odprejo vrata na nove trge in do novih priložnosti.

Svetovna razstava Expo 2020 bi morala v Dubaju potekati med 20. oktobrom 2020 in 10. aprilom 2021, a so jo organizatorji zaradi pandemije preložili. Expo bo tako potekal od 1. oktobra 2021 do 31. marca 2022.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj