STO poziva k registraciji uporabe znaka Green & Safe

STO poziva k registraciji uporabe znaka Green & Safe

23. 03. 2021

Vir in informacije: STA, 6. 3. 2021, www.sta.si

Slovenska turistična organizacija (STO) turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev, ki upoštevajo priporočila in ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), poziva k registraciji uporabe znaka Green & Safe (Zelena in varna) na spletnem portalu. Goste obveščajo, da je Slovenija trajnostna in odgovorna država.

STO se je z vsebinsko komunikacijsko platformo Green & Safe maja lani odzvala na spremenjene trende v turizmu. Turisti namreč v času pandemije covida-19 iščejo predvsem destinacije in ponudnike, pri katerih se lahko počutijo varni.

Da so slovenski zdravstveni in higienski standardi, vključeni v standard Green & Safe, v skladu s standardiziranimi globalnimi higienski protokoli varnih potovanj, potrjuje pridobitev mednarodnega znaka Safe Travels Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Slovenija je bila junija 2020 med prvimi prejemnicami tega znaka na svetu.

Vse turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev, ki upoštevajo priporočila in ukrepe NIJZ ter sledijo trajnostnim in odgovornim priporočilom Green & Safe, vabijo, da svoja prizadevanja nadgradijo z registracijo na poslovnih straneh slovenia.info. Na osnovi registracije bodo prejeli novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak Green & Safe in globalni znak WTTC Safe Travels.

STO poziva, da nalepko odgovornih potovalnih standardov umestite na vidno mesto vaših nastanitvenih objektov, turistično-informacijskih centrov, kulturnih ustanov, gostinskih obratov, zdravilišč, wellness centrov, turističnih agencij, prevoznih sredstvih za prevoz potnikov.

Obenem bodo registrirani deležniki prejeli tudi dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe Green & Safe. Znak bodo lahko umestili tudi na svoje spletne stani in v druga digitalna orodja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj