Brezplačni spletni posvet - »Stres na delovnem mestu zaradi koronavirusnih razmer«

Brezplačni spletni posvet - »Stres na delovnem mestu zaradi koronavirusnih razmer«

02. 03. 2021

Datum: 18. marec 2021, od 13.00 do 14.30 ure

Kraj: na spletu

COVID-19 je spremenil način dela. Nekateri nismo nikoli prenehali fizično hoditi v službo, drugi delajo na daljavo … Ne glede na to, kje smo, nam je delo med pandemijo dodalo stres v vsakdanje življenje.

Kako se spopadate s tem stresom, lahko pozitivno ali negativno, vpliva na vaše počutje. Ta posvet udeležence popelje skozi prepoznavanje nevarnosti in težav, ki jih prinaša pandemija.

Posvet (Stres na delovnem mestu zaradi kronavirusnih razmer) je namenjena obravnavi vplivov pandemije COVID-19. Spremembe v našem načinu dela, naše zdravje, skrbi za naše ljubljene in sebe ter negotovost glede prihodnosti lahko otežijo osredotočenost in občutek umirjenosti in urejenosti.

Naučili se boste strategij za obvladovanje stresa in dobili praktična orodja zase in svoje zaposlene.

Udeležence bodo poeljali skozi prepoznavanje nevarnosti in težav, ki jih prinaša pandemija.

Udeleženci:

  • spoznajo vire, ki pomagajo prepoznati in razvrstiti nevarnosti in s tem sistematično oceniti tveganja in določiti prednostne naloge za nadzor teh tveganj;
  • ugotovijo znake za prepoznavanje, ko se zaposleni bori s stresom in tesnobo in načine, kako pristopiti do takega zaposlenega;
  • dobijo načine, kako lahko vodje in strokovnjaki s področja človeških virov pomagajo zaposlenim;
  • dobijo praktične informacije, nasvete in vaje za preprečevanje stresa, za razumevanje telesa in duha ljudi ter obvladovanje čustev: učinkovite metode za lajšanje duševnih težav, protistresna dihalna vaja, preprosta vaja za sprostitev mišic, razumevanje stresa in obvladovanje stresa iz medijev.

Posvet je namenjen delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem, predstavnikom strokovne javnosti, pa tudi vsem ostalim, ki jih tema zanima in so tako ali drugače dejavni na tem področju.
Ksenja Lorber je mediatorka ter trenerka reševanja konfliktov in mediacije pri CmNm - zavod (CmNm je Zavod Cerber - mediacija, svetovanje, izobraževanje, Novo mesto).

Rok za prijavo 16. 3. 2021. Prijave sprejemajo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj