Javni razpis - Semenski kapital - konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR (SK75 2021)

Javni razpis - Semenski kapital - konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij v višini 75.000 EUR (SK75 2021)

23. 02. 2021

Objavljeno: Uradni list RS, Št. 26, Datum: 19. 2. 2021, Stran: 346

Predmet razpisa: Predmet produkta je semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila za inovativna podjetja.

Namen razpisa: Namen produkta je zagotavljanje kvazi-lastniškega financiranja za inovativna podjetja v semenski fazi, ki težko dostopajo do financiranja preko komercialnih bank oziroma drugih klasičnih oblik financiranja. Sklad tako spodbuja hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov, izumov in patentov v ekonomsko izkoriščanje (instrument povezovanja znanstvenih institutov, mladih raziskovalcev, univerz, izumiteljev s podjetniško prakso).

Razpis je tudi usmerjen v spodbujanje mreženja in povezovanja deležnikov, ki tvorijo uspešen ekosistem za nastajanje uspešnih podjetij (povezovanje obstoječe infrastrukture v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov ter z uspešnimi podjetniki v smislu mentorstva za nastajajoča podjetja, poslovnimi angeli ipd.).

Cilj razpisa: Cilj javnega razpisa je finančna podpora inovativnih zagonskih podjetij s potencialom hitre globalne rasti.

Več

Pogoji za sodelovanje: Več o pogojih najdete tukaj.

Vrednost razpisa: Višina razpoložljivih sredstev v letu 2021 znaša najmanj 1.500.000 EUR.

Razpisnik: Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo

Rok: Razpis bo odprt do porabe sredstev. Rok za predložitev vlog je do vključno 31. 3. 2021 do 14. ure za prvo odpiranje in do vključno 1. 10. 2021 do 14. ure za drugo odpiranje.

Dodatne informacije: Vse ostale informacije dobite na telefonskih številkah in e-pošti:

Razpisna dokumentacija: Razpisna dokumentacija je dosegljiva v pisni obliki na sedežu Slovenskega podjetniškega sklada in na spletni strani: www.podjetniskisklad.si.

Več: Več o javnem razpisu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj