Priročnik dela za startup mentorje

Priročnik dela za startup mentorje

09. 02. 2021

Vir in informacije: Tehnološki park Ljubljana, 25. 11. 2020, www.tp-lj.si

Startup mentor z nasveti, povezovanjem in usmerjanjem pomaga podjetniku oziroma podjetniški ekipi razviti stabilno in dobičkonosno podjetje. Njegov cilj je maksimizacija podjetnikovega premoženja, pri čemer pazi, da podjetnika obravnava celostno in da poslovni uspeh ne gre na račun osebne sreče ali zdravja.

Pri izvajanju mentoriranja je pomembna aktivna vloga obeh, tako mentorja kot podjetnika. Na ta način dosežeta zaupanje in konkretne rezultate. Mentoriranje se izvaja na tistih področjih poslovanja podjetja, ki jih podjetje opredeli skupaj z mentorjem: finance, marketing, človeški viri, strateško planiranje in vodenje podjetja, ključni indikatorji poslovanja podjetja (KPI, ključni kazalniki uspešnosti), mreženje, povezovanje s ključnimi partnerji in viri financiranja, vstop na nove trge idr.

Preberite več o tem, kako biti dober startup mentor v PRIROČNIKU, ki sta ga za SPS pripravila dr. Rok Stritar in dr. Blaž Zupan.

Teme v priročniku za mentorje startup podjetij:

  • Kaj dela startup mentor - mentor podjetniškega procesa
  • Ravni delovanja startup mentorja
  • Faze razvoja startup podjetja z vidika mentoriranja
  • Vloge mentorja podjetniškega procesa v podjetju
  • Napotki ob prvem mentorskem stiku
  • Napotki za preostala mentorska srečanja

Če ste ugleden podjetnik ali poslovnež z bogatimi izkušnjami v startup podjetništvu, vas vabimo, da postanete mentor tudi vi. Uradni mentor startup podjetjem lahko postanete s prijavo na javni poziv, objavljen na spletnih straneh Slovenskega podjetniškega sklada.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj