Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

Lažje oddajanje in boljši pregled nad dokumentacijo pri vlogi za karanteno in višjo silo

19. 01. 2021

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Zavod RS za zaposlovanje, 18. 1. 2021, www.ess.gov.si

Vso dokumentacijo za ukrep delnega povračilo nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile lahko po novem oddajate oziroma urejate preko portala za delodajalce.

Zavod RS za zaposlovanje vas obvešča, da so pri ukrepu delnega povračila nadomestila plače za čas odsotnosti zaradi odrejene karantene ali višje sile prenovili oddajo vloge, to pomeni, da po novem lahko oddajate vso potrebno dokumentacijo preko Portala za delodajalce.

Dokumenti se pošiljajo za vsako posamezno vlogo. Pri tem opozarjajo, da je vloga nekoliko oblikovno spremenjena - nova je ikona za dokumentacijo. S klikom na to ikono lahko vidite prejete dokumente, ki so vam jih poslali (pozitivne odločbe, pozive za dopolnitev, izjave, pogodbe) in dokumente, ki ste jih poslali Zavodu (vloga, vrnjena izjava, vrnjena pogodba).

Dokumentacijo vam tako ne bo potrebno več pošiljati na njihov elektronski naslov, ampak jo boste lahko oddali preko portala in boste tako imeli boljši pregled. Če ste dokumente za posamezno vlogo že poslali, vam jih ni potrebno vnovič pošiljati, pač pa bodo stanje uredili na Zavodu.

Za lažjo oddajo vlog so pripravili kratka navodila za oddajo dokumentacije - vabljeni, da si jih pogledate. Pomoč pri oddaji pa je na voljo tudi na desni strani ekrana pri vnosu.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj