Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi na spletno investicijsko konferenco

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi na spletno investicijsko konferenco

08. 12. 2020

Vir in informacije: STA, 6. 12. 2020, www.sta.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sredo, 9. decembra 2020, med 10. in 13 uro pripravlja investicijsko konferenco z naslovom Slovenija: Stabilnost - priložnost za rast v spreminjajočih se časih.

Konferenca je namenjena tako potencialnim tujim kot slovenskim investitorjem, osredotočala pa se bo na turizem, gradbeništvo in inovativne rešitve. Zastavljena je v treh vsebinskih sklopih. Ti bodo podrobno obravnavali investicijske priložnosti v turizmu, v gradbeništvu in v inovativnih rešitvah prodornih podjetij.

Namenjena bo tako potencialnim tujim investitorjem kot tudi slovenskim nosilcem investicijskih projektov. V vsakem sklopu bodo udeleženci najprej dobili pregled posameznega področja, kasneje pa bo na okroglih mizah potekala strokovna razprava. Dogajanje bodo spremljali dvostranski virtualni sestanki med sodelujočimi podjetji.

Turizem bo na konferenci predstavljen kot pomembna gospodarska panoga z multiplikativnimi učinki na številne druge sektorje. Med investicijskimi priložnostmi na tem področju SPIRIT Slovenija izpostavlja turistične resorte, hotele, gradove, turistične centre in smučarska središča.

Izpostavljeni bodo tudi stanje in priložnosti v gradbeništvu, ki v zadnjih letih beleži stalno rast - Slovenija se uvršča med države EU z največjo rastjo gradbenih del na letni ravni. Predvsem se bodo udeleženci dotaknili področja komercialne gradnje.

Predstavljene bodo tudi inovativne rešitve prodornih slovenskih podjetij. Slovenija je vodilna med državami centralne in vzhodne Evrope po številu skritih prvakov - zelo uspešnih inovativnih malih in srednje velikih podjetij.

Tuje neposredne investicije so pomemben dejavnik gospodarske rasti države, saj zagotavljajo njeno konkurenčnost in učinkovitost. Zato SPIRIT Slovenija tudi v času epidemije covida-19 skrbi za aktivno promocijo Slovenije kot zelene, ustvarjalne in pametne investicijske lokacije ter pridobivanje tujih neposrednih investitorjev. Dogodki v tem obdobju potekajo v digitalni obliki.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj