Brezplačno spletno izobraževanje o zaščiti intelektualne lastnine za področje Kitajske, Tajvana, Hong Konga in Macaa

Brezplačno spletno izobraževanje o zaščiti intelektualne lastnine za področje Kitajske, Tajvana, Hong Konga in Macaa

01. 12. 2020

Datum: 4. december 2020, od 10.00 do 11.00 ure

Kraj: na spletu

Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Pisarna za intelektualno lastnino, ki deluje v okviru Evropske komisije v Bruslju (China IPR SME Helpdesk) organizirajo brezplačno spletno izobraževanje o zaščiti intelektualne lastnine (IP) za področje Kitajske, Tajvana, Hong Konga in Macaa.

Zaščita intelektualne lastnine nedvomno predstavlja pomembno poslovno orodje, saj zagotavlja primerjalno prednost pred konkurenti in hkrati ščiti inovacije in druge unikatne rešitve podjetij.

Celovita strategija intelektualne lastnine je ključnega pomena za poslovni uspeh podjetij pri načrtovanem vstopu na tuje trge, saj lahko njeno zanemarjanje oziroma neupoštevanje povzroči posledice širših razsežnosti, nenazadnje tudi konec poslovanja z določenim izdelkom ali tehnologijo na tujih trgih, v skrajnem primeru lahko tudi ogrozi obstoj podjetja. Zato je še kako pomembno, da podjetja, ki se odločajo za poslovanje s tujino, pridobijo temeljna znanja o zaščiti intelektualne lastnine.

Tokratni predavatelj - g. Jörg-Michael Scheil, je strokovnjak za podporo podjetjem pri uveljavljanju pravic intelektualne lastnine na Kitajskem , pa tudi v Hong Kongu, Macau in na Tajvanu. V okviru svojega predavanja bo predstavil pregled možnosti zaščite pravic intelektualne lastnine ter podal strokovne nasvete za razvoj celovite strategije na področju zaščite intelektualne lastnine na omenjenih trgih, predstavljeni pa bodo tudi nekateri konkretni primeri in najboljše prakse.

Ob koncu spletnega seminarja bodo udeleženci lahko g. Schelu tudi zastavili konkretna vprašanja.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko do četrtka 3 . decembra 2020, do 14. ure.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj