SPIRITov počitniški teden podjetnosti na spletu

SPIRITov počitniški teden podjetnosti na spletu

03. 11. 2020

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Podjetniški portal, 30. 10. 2020, www.podjetniski-portal.si

Tudi letošnje šolsko leto je bila Gimnazija Celje - Center uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje izvajanja aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, ki ga izvaja SPIRIT Slovenija.

Zaradi nepredvidljive epidemiološke situacije so aktivnosti, ki so jih začeli »v živo«  z zaprtjem šol konec oktobra uspešno prestavili na splet. Start Up vikend, ki bi moral prvotno potekati 23. in 24. oktobra 2020, so pretvorili v počitniški teden podjetnosti, ki je v spletni obliki potekal od 23. do 30. oktobra, prisotnih pa je bilo 34 udeležencev. Razširili so tudi nabor mentorjev in aktivnosti. 

Na počitniškem tednu podjetnosti so udeleženci lahko izvedeli vso o vstopu v podjetništvo, vključno s plusi in minusi, kako uresničiti svojo podjetniško idejo, o delu na poslovnih modelih, prototipiranju, kako se lotiti predstavitve idej, kako dobiti podporo in prodajati na kickstarterju, o pomenu mreženja ter pravilnega pristopa k reševanju težav, pa tudi o motivaciji.

Z njimi so bili podjetnica Urša Žorž, industrijska oblikovalka Veronika Rožmanc, mlada podjetnica Maja Kosi, uspešen podjetnik Jose Antonio Morales in podjetnik ter motivator Luka Srbič.

Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje - Center, je dejal, da so bili udeleženci izjemno zadovoljni z vsebinami in predavatelji ter da si želijo še podobnih dogodkov, saj zanje predstavljajo neprecenljivo zakladnico znanja.

Počitniški teden podjetnosti Gimnazije Celje - Center predstavlja odličen primer dobre prakse, kako se uspešno prilagoditi nepredvidljivim situacijam in kljub temu doseči zastavljen cilj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj