Večer z navdihom - »Predelava odpadnega jedilnega olja v tržno zanimive ter okolju prijazne izdelke«

Večer z navdihom - »Predelava odpadnega jedilnega olja v tržno zanimive ter okolju prijazne izdelke«

20. 10. 2020

Datum: 21. oktober 2020, ob 17. uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

V slovenskih gospodinjstvih se premalo zavedamo, da lahko z zlivanjem odpadnega jedilnega olja v kuhinjski odtok ali WC-školjko posredno resno ogrozimo naše površinske in podtalne vode. Že en samcat liter lahko onesnaži na tisoče litrov te dragocene in za življenje nujno potrebne dobrine.

Podjetje Bolje predeluje odpadno jedilno olje v tržno zanimive ter okolju prijazne izdelke. S tem želijo preprečiti, da bi se ta koristna surovina izvažala v tujino, poleg tega pa želijo zmanjšati količino odpadnega jedilnega olja, ki konča v površinskih vodotokih in podtalnici. Tako želijo vzpostaviti enoten, pregleden ter cenovno ugoden sistem odvoza bioloških odpadkov, ne glede na njihovo velikost oz. dinamiko povzročanja odpadkov. Njihov prepoznaven produkt predstavljajo dišeče naravne sveče OILRIGHT. Gre za najbolj ekološki način recikliranja odpadnega jedilnega olja, saj je sveča izdelana iz odsluženega vira, ki sicer predstavlja veliko nevarnost za okolje. Če se izdelave sveče lotite sami, bo to tudi najbolj zabavna sveča na svetu.

Zgodbo podjetja bo predstavil direktor Bogdan Dobnik.

Več

Socialno podjetništvo temelji na spodbujanju družbenih in okoljskih inovacij, z namenom reševanja problemov oz. izzivov v lokalnih skupnostih na podjetniški način. Ključni cilj ni doseganje dobička, ampak čim večji družbeni in okoljski učinek (dobrobit) ter višja kvaliteta življenja in ohranjanje okolja ter narave v lokalni skupnosti.

Udeležba je brezplačna.

Prijave: Prijavite se preko spletne prijavnice.

Dodatne informacije: Za morebitne informacije in vprašanja so dosegljivi na e-naslovu: info@zemljainmorje.si oz. na telefonski številki: 041 376 561.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj